زندگی در امارات

حساب مشترک در امارات

در صورت فوت یکی از دارندگان حساب مشترک در امارات، چه شرایطی پیش می آید؟

اگر در امارات زندگی می کنید، ممکن است با خانواده ی خود از حساب مشترک بانکی استفاده کنید. برای اطلاع از نکات مهم در مورد حساب مشترک در امارات، تا انتها این مطلب را مطالعه کنید.

اگر مبلغ قابل توجهی پس‌انداز در امارات داشته باشید، حتما تشکیل حساب مشترک، حسابی که علاوه بر شما به همسر یا فرزندانتان هم تعلق دارد، منطقی به نظرتان می‌رسد. به طور مشابه، این هم ممکن است که بخواهید با شریک تجاری خود اقدام به باز کردن حساب مشترک در امارات کنید. با این حال، این سوال پیش می‌آید که در صورت درگذشت یکی از مالکین حساب در امارات چه بر سر حساب مشترک می‌آید.

حساب مشترک بانکی می‌تواند توسط دو یا چند نفر، بدون اهمیت رابطه‌ی میان آن‌ها، افتتاح شود. ماده‌ی ۳۷۹ قانون فدرال شماره‌ی ۱۸ سال ۱۹۹۳ و اصلاحیه‌ی آن یعنی قانون فدرال شماره‌ی ۱۴ سال ۲۰۲۰، که تحت عنوان قانون معاملات تجاری هم شناخته می‌شود، به موضوع گشایش و مدیریت حساب‌های بانکی مشترک در امارات می‌پردازد. طبق این قانون، بانک می‌تواند نوع حساب مشترک مناسب برای مشتریان خود را انتخاب کند. امکان بازگشایی حساب مشترک هم توسط چند نفر و هم توسط یک نفر با حق وکالت سایر مالکین وجود دارد. مگر در شرایطی که مالکین خلاف این را تصمیم بگیرند، حق استفاده از حساب برای همه برابر است.

بیشتر بخوانید: کردیت کارت امارات و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید!

در امارات با مرگ یکی از مالکین حساب چه بر سر حساب مشترک می‌آید؟

ماده‌ی ۳۷۹ بند ۴ قانون معاملات تجاری، وقایعی که پس از مرگ یکی از مالکین حساب بر سر حساب مشترک می‌آید را شرح می‌دهد. طبق این قانون، در صورت مرگ یا نقض صلاحیت قانونی یکی از مالکین حساب مشترک، سایر مالکین حساب یا وراث قانونی متوفی باید ظرف ۱۰ روز پس از فوت یا نقض صلاحیت او بانک را از قضیه با خبر کنند. وقتی بانک این اطلاعیه را دریافت کند، تا زمان تعیین وراث توسط دادگاه برداشت از حساب مشترک را به اندازه‌ی سهم هر شخص محدود می‌کند و سایر مبالغ فریز می‌شود. در برخی موارد خاص، در صورت فوت یا نقض صلاحیت یکی از مالکین حساب مشترک هر گونه برداشت یا انتقال وجه از حساب مربوطه تا زمان تعیین وارث توسط دادگاه و پرداخت تمام بدهی‌های متوفی محدود می‌شود.

بنابراین، مالکین حساب مشترک در امارات باید فوت یک مالک را ظرف ده روز به بانک اطلاع دهند، در صورتی که بانک اطلاعیه و سند فوت را از سوی یک اداره‌ی دیگر نظیر بیمارستان یا پلیس هم دریافت کند، می‌تواند تا زمان صدور سند وراثت توسط دادگاه هر گونه فعالیتی در حساب را فریز کند.
پس از این دادگاه اعلامیه‌ی وراثت را صادر و دستورالعمل‌های لازم پیرامون چگونگی تقسیم دارایی‌های متوفی- از جمله حساب‌های مشترک – میان وراث را تعیین می‌کند. برای مسلمانان، سهم متوفی از حساب مشترک بر اساس قانون شریعت توزیع می‌شود. برای غیرمسلمانان، سهم متوفی از حساب مشترک بر اساس وصیت‌نامه‌ی تایید شده توسط دادگاه‌های امارات توزیع می‌شود. در صورت عدم وجود وصیت‌نامه، سهم متوفی از حساب مشترک می‌تواند بر اساس قانون شریعت توزیع شود، البته مگر این که وراث قانونی به طور خاص درخواست کنند قانون ایالتی که متوفی ملیتش را دارد اعمال شود. حتی در این صورت هم انتخاب نهایی این که قانون وراثت شریعت اعمال شود یا قانون ایالتی که متوفی ملیتش را دارد بر عهده‌ی دادگاه است. این پروسه می‌تواند هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با قوانین وراثت در امارات و نکته های کلیدی که باید بدانید!

چگونه می‌توانم از سهم و دسترسی خود به حساب مشترک محافظت کنم؟

توصیه‌ی نخست این است که در صورت تمایل به گشایش حساب مشترک در امارات یک وصیت‌نامه برای خودتان آماده کنید. این وصیت‌نامه باید مهر و امضای سردفتر اسناد رسمی را دریافت کند، به عربی ترجمه شود، و مهم‌تر از همه، در دپارتمان قضایی ثبت شود.
همچنین هنگام گشایش حساب بهتر است سهم‌های از پیش تعیین شده‌ی موجود در درخواست‌نامه را مطالعه و یادداشت کنید.
با این حال، اگر هیچ مطلبی پیرامون سهم مالکین نوشته نشده بود، بر اساس ماده‌ی ۳۷۹ بند ۴ قانون معاملات تجاری، سهام حساب مشترک به طور مساوی میان مالکین تقسیم می‌شود.
همچنین به شدت توصیه می‌شود که مطمئن شوید تمام دارایی خود را به حساب بانکی مشترک واریز نکنید و در عوض به جایش چند حساب بانکی شخصی مجزا داشته باشید.

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم هر آنچیزی که در خصوص حساب مشترک در امارات می باشد را به شما عزیزان انقال داده باشیم.

برای اطلاع از آخرین موضوعات کاربردی برای زندگی در امارات و نیازمندهای زندگی برای ایرانیان امارات، با ما در وبسایت رسانا همراه باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا