کار در امارات

مجوز کسب و کار خانگی در دبی

چگونه می‌توانم مجوز کسب‌ و کار خانگی در دبی بگیرم؟

اگر شما صاحب کسب‌وکار خانگی، مثلا فروشگاهی در شبکه‌های اجتماعی یا استارتاپ هستید و در دبی زندگی می‌کنید، می‌توانید به سادگی فعالیت تجاری خود را در دبی ثبت کنید.

سازمان اقتصاد دبی (DED) یک مجوز به نام (تریدر لایسنس) Trader License ارائه می‌کند و هدفش این است که استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهایی را که به‌صورت آنلاین یا در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند را در پایگاه اطلاعاتی خود وارد کند.

این مجوز به صورت الکترونیک صادر می‌شود و فرایند آن به صاحبان کسب‌وکار راهنمایی می‌کند که چطور در فضای اقتصادی دبی موفق شوند.

هنگامی که تریدر لایسنس صادر شود، کسب‌وکار شما قانونی محسوب شده، اعتبار شما نزد مشتریان بالاتر رفته و حقوق مالی و معنوی شما به عنوان تاجر نیز ضمانت می‌شود.

چرا مجوز تریدر لایسنس بگیریم؟

اگر صاحب کسب‌وکار جدیدی هستید یا از خانه کار می‌کنید، ساده‌ترین راه برای اینکه کسب‌وکار خود را قانونی کنید این است که مجوز تریدر لایسنس بگیرید. مزایای دیگر داشتن این مجوز عبارت است از:

  • ارائه‌ی مشاوره‌ی لازم برای شروع کسب‌وکار
  • داشتن عضویت در اتاق بازرگانی دبی
  • استفاده از تسهیلات بانکی
  • صدور کد اشتراک گمرکی که از سوی گمرک دبی ارائه می‌شود و واردات و صادرات را آسان می‌کند
  • صدور کارت شرکت که با داشتن آن می‌توانید تا سه نفر را به‌صورت رسمی استخدام کنید
  • دریافت خدمات استخدامی به صورت موقت
  • شرکت در نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها و کارگاه‌های آموزشی
  • نمایش کالاهای شما در مراکز فروش به مصرف‌کنندگان در اماکن تجاری سازمان اقتصاد دبی
  • ارائه گزینه‌های محل کار در اماکن تجاری سازمان اقتصاد دبی 

 

 

بیشتر بخوانید: چطور یک کسب و کار را در دبی شروع کنم؟

 

شرایط دریافت تریدر لایسنس چیست؟

  • پروژه یا استارت‌آپ شما باید در دبی مستقر باشد
  • صاحب پروژه باید بالای ۲۱ سال سن داشته باشد
  • صاحب پروژه باید کارت امارات آی‌دی داشته باشد
  • مجوز تنها برای ملک مسکونی صادر می‌شود (شماره‌ی آدرس Makani نیاز است)
  • شخص می‌تواند بیش از یک مجوز تریدر لایسنس داشته باشد
  • شخص می‌تواند با یک مجوز تا ۱۰ نوع فعالیت تجاری مختلف در زمینه‌ی مشخص شده انجام دهد
  • تریدر لایسنس تا یک سال اعتبار دارد و قابل تمدید است
  • با ارائه‌ی درخواست، می‌شود نوع فعالیت، نام کسب‌وکار و حساب‌های شبکه‌ اجتماعی معرفی شده را تغییر داد

شرایط نام‌گذاری کسب‌وکار برای دریافت تریدر لایسنس چیست؟

  • نام تجاری شما نباید هیچ‌گونه واژه‌ی مذهبی از قبیل «الله» یا «خدا» داشته باشد.
  • نام تجاری نباید پیش از این برای کسب‌وکار مشابهی ثبت شده باشد.
  • نام تجاری نمی‌تواند شامل اسم شخص دیگری (به جز شخصی که مجوز به نام او ثبت می‌شود) باشد.
  • نام تجاری نمی‌تواند شامل الفاظ زشت و توهین‌آمیز باشد.
  • در صورت اشاره به شخص صاحب کسب‌وکار در نام تجاری، باید نام کامل (شامل نام و نام خانوادگی) در نام تجاری ذکر شود.
  • نمی‌توان نام‌های تجاری را ترجمه کرد. بنابراین برای مثال اگر از کلمه‌ی «الصقر» که به عربی یعنی شاهین، استفاده کنید، نمی‌توانید در نام تجاری انگلیسی آن را به Falcon برگردانید و باید در اسم عربی از «الصقر» و در اسم انگلیسی از «Al Saqer» استفاده کنید.
  • نام تجاری نباید شامل اسامی کشورها، دولت‌ها، سازمان‌های سیاسی، احزاب، فرقه‌ها و گروه‌های مذهبی باشد.
  • نام تجاری نباید مشابه یا نزدیک به برند‌های جهانی یا داخلی ثبت شده در وزارت اقتصاد باشد. (مثال: اعمار، کی‌اف‌سی، کارفور)
  • نام تجاری باید با نوع فعالیت کسب‌وکار شما مرتبط باشد؛ برای مثال اگر کسب‌وکار کالاهای کادویی دارید، باید از نام «XYZ Gifts» استفاده کنید و نه «XYZ» به تنهایی.
  • نام تجاری نمی‌تواند شامل علامت‌هایی از قبیل نقطه، ویرگول و خط مورب باشد.
  • نام تجاری نباید با کلماتی از قبیل Universal، Middle East،  International یا ترجمه‌ی این کلمات به عربی آغاز شود.
  • نمی‌توان نام تجاری مربوط به کسب‌وکار خانگی را در سازمان اقتصاد دبی ثبت کرد، اما می‌توان آن را در اداره‌ی نام‌های تجاری مربوط به وزارت اقتصاد ثبت کرد.
  • کسب‌وکار خانگی شما می‌تواند از نام تجاری شرکتی که فرنچایز آن را دارد استفاده کند.
  • سازمان اقتصاد دبی حق این را دارد که اگر نام تجاری شرکت شما مشابه نام تجاری شرکت دیگری بود یا از قوانین نامگذاری پیروی نمی‌کرد، آن را لغو یا تعویض کند.

چگونه می‌‌توانم برای دریافت تریدر لایسنس ثبت‌نام کنم؟

  • به وبسایت dedtrader.ae مراجعه کنید.
  • نام کاربری و رمز‌عبور خود را تعیین کنید.
  • مشخصات آدرس و حساب‌های اجتماعی مربوط به پروژه یا کسب‌وکار خود را وارد کنید.
  • نوع فعالیت و نام تجاری خود را مشخص کنید.
  • هزینه‌ی مربوطه (۱۰۷۰ درهم) را پرداخت کنید و مجوز الکترونیک تریدر لایسنس را دریافت کنید.

راه‌اندازی کسب‌وکار خانگی در دبی چقدر هزینه دارد؟

کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط، اعضای حیاتی هر اقتصادی هستند و اقتصاد امارات نیز از این قضیه مستثنی نیست. کسب‌وکارهای کوچک و متوسط تا ۹۵ درصد از تمام کسب‌وکارهای امارات را تشکیل می‌دهند. این کسب‌وکارها، که معمولا به آن‌ها میکروبیزینس نیز می‌گویند، شامل کسب‌وکارهایی می‌شوند که کمتر از ۹ نفر کارمند دارند و گردش مالی آن‌ها در بخش تجارت سالانه کمتر از ۹ میلیون درهم است؛ یا کسب‌وکارهایی که کمتر از ۲۰ نفر کارمند دارند و گردش مالی آن‌ها در بخش خدمات کمتر از ۱۰ میلیون درهم است.

داشتن کسب‌وکار کوچک با سرمایه‌ی کم، مخارج کمتری نیز دارد و با داشتن مجوز تریدر لایسنس، شما این گزینه را دارید که محصولات یا خدمات خود را در داخل یا خارج کشور ارائه کنید. تنها چیزی که لازم است، این است که داخل خانه‌ی خود فضای کاری مناسب داشته باشید.

با این حال ممکن است نیاز داشته باشید که فضاهای مختلف خانه را به کار اختصاص بدهید تا نیازهای کاری خود را برطرف کنید، برای مثال فضایی را به انبار، دفتر کار یا تجهیزات اختصاص دهید.

در ذهن داشته باشید که همچنان باید از قوانین و مقرراتی که مربوط به نوع فعالیت شما می‌شود پیروی کنید. برای مثال اگر قصد فروش محصولات خوراکی دارید باید آشپزخانه‌ی تجاری اجاره کنید یا برای داشتن انبار به مجوز نیاز دارید.

نکته‌ای که باید در نظر بگیرید، این است که ممکن است روزی نیاز کسب‌وکار شما از فضایی که در خانه در اختیار دارید بیشتر شود و مجبور به اجاره‌ی فضاهای اضافی و استخدام کارمندان جدید شوید.

 

بیشتر بخوانید: دفتر کار شناور در دبی

 

هزینه‌ی تاسیس میکروبیزینس در خانه

بنابر آمار جهانی،  برای شروع بیشتر میکروبیزینس‌ها حدود ۱۱ هزار درهم باید هزینه کنید و این مبلغ برای فرنچایز‌های خانگی چیزی بین ۷ تا ۱۸ هزار درهم خواهد بود.

با اینکه هر نوع بیزینسی نیازهای مالی متفاوتی دارد، کارشناسان می‌توانند در رابطه‌ با هزینه‌ی احتمالی به شما راهنمایی کنند.

تخمین زده می‌شود که کارآفرین باید هزینه‌ی ثابت حداقل ۶ ماهش را هنگام شروع در اختیار داشته باشد. پیشنهاد می‌شود که برای پوشش هزینه‌ها در ماه اول برنامه‌ریزی داشته باشید و قبل از اینکه کسب‌وکار خود را شروع کنید، مشتریان خود را بشناسید تا سریع‌تر بتوانید هزینه‌های اولیه را جبران کنید.

هنگام محاسبه و تخمین هزینه‌ها، مخارج را دست کم نگیرید و به یاد داشته باشید که طبق گفته‌ی کارشناسان، هرچقدر کسب‌وکار شما بزرگتر شود، مخارج نیز بیشتر می‌شوند و در عین حال شاید نادیده گرفتن مخارج ساده باشد، اما باید هنگام محاسبه و تخمین مخارج ثابت با دقت عمل کنید.

دست کم گرفتن مخارج می‌تواند موجب ورشکستگی کسب‌وکار هر چقدر کوچک شما شود. تحقیقات نشان می‌دهد یکی از دلایل اصلی شکست کسب‌وکارهای کوچک و خانگی، به اتمام رسیدن بودجه است. بنابراین هنگام محاسبه و تخمین هزینه‌ها، مخارج را دست کم نگیرید و به یاد داشته باشید با بزرگ‌تر شدن کسب‌وکارتان، مخارج نیز بیشتر می‌شوند.

نوشتن طرح مالی بدون توجه به پیش‌بینی‌های واقع‌بینانه‌ معمولا کسب‌وکار را به سمت شکست می‌کشاند. بدون داشتن تجربه یا علم اقتصادی، دست کم گرفتن مخارج و هزینه‌های یک کسب‌وکار جدید محتمل‌تر است.

هنگام شروع یک کسب‌وکار کوچک با چه مخارجی روبه‌رو خواهم شد؟

انواع هزینه‌های مختلفی وجود دارند که هنگام شروع کسب‌وکارتان باید به آن‌ها توجه کنید. باید انواع مختلف هزینه‌ها را از هم تشخیص بدهید تا بتوانید به درستی جریان نقدی کسب‌وکار خانگی‌تان را در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت مدیریت کنید.

انواع هزینه:

  • هزینه‌های مقطعی و هزینه‌های جاری

هزینه های مقطعی معمولا در فرایند برپا کردن یک کسب ‌و کار خانگی در دبی یا کسب‌وکار کوچک مطرح هستند. اگر شما مجبور باشید در یک ماه خرید تجهیزات انجام دهید (هزینه‌ی مقطعی) در آن ماه مخارج شما بیشتر از درآمد می‌شود. این یعنی جریان نقدینگی شما در آن ماه دچار اختلال شده باید در ماه‌های آینده آن را جبران کنید.

در مقابل، هزینه‌های جاری به‌ شکل مستمر پرداخت شده و شامل هزینه‌هایی مثل آب و برق می‌شود. این هزینه‌ها معمولا ثابت هستند و در ماه‌های مختلف تغییر خاصی نمی‌کنند.

 

  • هزینه‌های اساسی و هزینه‌های اختیاری

هزینه‌های اساسی، مخارجی هستند که پرداخت آن‌ها برای رشد و گسترش کسب ‌و کار خانگی شما در دبی حیاتی است. در مقابل هزینه‌های اختیاری تنها در صورتی که بودجه شما اجازه بدهد باید انجام شوند.

کارشناسان معتقدند اگر یک هزینه‌ی اختیاری و غیرضروری داشته باشید، بهتر است صبر کنید تا نقدینگی کافی برای آن خرید جمع شده و سپس برای پرداخت آن هزینه اقدام کنید.

 

  • هزینه‌های ثابت و هزینه‌های متغیر

هزینه‌ی ثابت، هزینه‌ای است که تغییر زیادی نمی‌کند و به عواملی مانند فروش یا تولید بستگی ندارد. هزینه‌های ثابت معمولا هزینه‌های جاری هستند، از جمله حق بیمه، حقوق کارکنان، استهلاک، اجاره و درآمد شخصی.

در مقابل، هزینه‌های متغیر به وضعیت فروش کالاها یا خدمات بستگی دارند. هزینه‌های ثابت ممکن است درصد بالایی از مخارج اولیه را تشکیل دهند، اما با بزرگ‌تر شدن کسب‌وکار شما، مقدارشان در مقابل مخارج کلی ناچیز به‌ نظر خواهد رسید.

 

  • دارایی‌های شخصی خود را درگیر کسب‌وکار‌های کوچک نکنید

هنگامی که پای کسب‌وکار کوچک در میان باشد، معمولا شاهد این هستیم که دارایی‌های شخصی نیز وارد محاسبات می‌شوند. کارشناسان توصیه می‌کنند که کسب‌وکار خود را تا حد ممکن بدون قرض و وام آغاز کنید؛ چون که داشتن قرض صاحب بیزینس را تحت فشار می‌گذارد و فضای کمتری برای اشتباه کردن در اختیار او قرار می‌دهد.

تمام تلاشتان را بکنید و گزینه‌های مالی را بررسی کنید. اگر قرض گرفتن پول تنها راه چاره بود، با فردی که از او قرض گرفته‌اید با دقت همکاری کنید و مطمئن شوید کسب‌وکار شما توانایی عمل کردن به آن تعهد را دارد.

کسب‌وکارهای خانگی موفق با اندازه‌ی کوچک شروع می‌کنند، با زیرکی رشد می‌کنند و با احتیاط سرمایه‌گذاری می‌کنند

موفقیت کسب‌وکار خانگی شما به هدفتان بستگی دارد. آیا می‌خواهید تعادل کار و زندگی خود را حفظ کنید، یا می‌خواهید برای دستیابی سریع به موفقیت سخت کار کنید؟ برای شروع چقدر سرمایه دارید؟ چه مهارت‌هایی از پیش در اختیار دارید که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید؟

کسب‌وکار خانگی در دنیای امروز، یک کسب‌وکار مناسب برای دورکاری است و استفاده از تکنولوژی‌های مختلف می‌تواند فاصله‌ی بین شما، تامین‌کنندگان، کارمندان و مشتریانتان را کم کند. در مجموع، کسب‌وکار خانگی این فرصت را دارد که با اندازه‌ی کوچک شروع کند، با زیرکی رشد کند و با احتیاط سرمایه‌گذاری کند، خصوصا وقتی که هزینه‌ی اجاره‌ی دفتر کار در میان نباشد.

شما تجربه راه‌اندازی یک کسب و کار خانگی در دبی را دارید؟ با چه چالش‌هایی رو به رو شده‌اید؟ از تجربه خود برای ما بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا