پیام تسلیت رهبران امارات به رئیس جمهور ایران
رهبران امارات به رئیس جمهور ایران برای حادثه زلزله هرمزگان تسلیت گفتند
عالیجناب شیخ محمد بن زاید آل نهیان رئیس امارات طی پیامی به ابراهیمی رئیسی رئیس جمهور ایران، وقوع زلزله ۶ ریشتری به مرکزیت سایهخوش در هرمزگان با ۵ کشته و ۴۴ زخمی را تسلیت گفت.
شیخ محمد با آسیبدیدگان ابراز همدردی کرده و برای مجروحین آرزوی بهبودی سریع کرد.
عالیجناب شیخ محمد بن راشد آل مکتوم معاون رئیس و نخست وزیر امارات و حاکم دبی نیز پیام تسلیت مشابهی برای ابراهیم رئیسی ارسال کرد.
شدت این لرزهها به قدری زیاد بود که تعدادی از ساکنان به محیطهای آزاد در نزدیکی خانههای خود رفتند. افراد دیگری اعلام کردند که از خواب پریده و شاهد تکان خوردن مبلمان خانههایشان بودند.
بسیاری از مردم، از دبی و شارجه تا ابوظبی و راس الخیمه، عکس و ویدیوهای مختلفی از این رخداد در فضای مجازی منتشر کردند.
برخی کاربران اماراتی توویتر گفتند که این لرزهها را تنها برای چند ثانیه احساس کردند، در حالیکه برخی دیگر گفتند که “تا 5 دقیقه” ادامه داشته است. تعدادی از ساکنان قدیمیتر در این کشور خاطر نشان کردند که این لرزهها “طولانیتر و شدیدتر” از دیگر لرزههایی بودند که تا به حال تجربه کردهاند.
طبق مرکز ملی هواشناسی امارات، روز شنبه، 5 زمینلرزه با شدتهای متغیر بین 4.3 تا 6.3 ریشتر در ایران رخ داد. به گفته مقامات، دو مورد از لرزشها که 6.3 ریشتر بودند به ترتیب در 1.32 و 3.24 بامداد رخ داده و در واقع این دو مورد بودند که توسط ساکنان احساس شدند.
طبق گزارشات رسانههای دولتی، حداقل پنج نفر بر اثر زمینلرزه 6.1 ریشتری در جنوب ایران کشته شدند. این منطقه همچنین بعدتر توسط دو زمینلرزه شدید به بزرگی 6.3 ریشتر لرزید.
مهرداد حسنزاده، رئیس مدیریت اورژانس در استان هرمزگان ایران گفت: “پنج نفر بر اثر این زمینلرزه جان خود را از دست دادند.”
آیا ممکن است در دبی زلزله بیاید؟
برای بسیاری از شهرها، احتمال وقوع یک زمینلرزه شدید یکی از چیزهایی است که باید با آن کنار آمد.
خوشبختانه دبی روی گسل قرار ندارد، یعنی احتمال وقوع زلزله بسیار کم است – اما به این معنی هم نیست که هیچگاه هیچ تکانی حس نخواهیم کرد.
امارات بر لبهی زمینساخت صفحهای (تکتونیکی) عربی قرار دارد که به صفحه اوراسیا فشار وارد میکند. مرز این صفحات – رشتهکوه زاگرس در ایران – یکی از زلزلهخیزترین مناطق دنیاست.
به دلیل نزدیکی ایران به امارات، هنگام وقوع زمینلرزه در آن، معمولا دبی لرزشهای خفیف تا متوسطی را تجربه میکند.
در پی زمینلرزه 2013، شهرداری دبی قوانین لرزهنگاری خود را اصلاح کرده و دستور داد که برجهای دارای بیش از 10 طبقه باید طوری ساخته شوند که تحمل لرزههای 5.9 ریشتری را داشته باشند. تا پیش از آن، برجها توان مقاومتها در مقابل لرزههای 5.0 تا 5.5 ریشتری را داشتند.
برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان نیز میتواند تا 7.0 ریشتر لرزش را تحمل کند. این برج 828 متری سیستم تشخیص زمینلرزه خود را داراست و در تمام ساختمان سنسورهایی به کار رفته است که هر گونه لرزش در این سازه را گزارش میکنند و مشخص میکنند که ضرورتی برای تخلیه کردن این مکان وجود دارد یا خیر.
دبی همچنین دارای شبکهای از ایستگاههای لرزهنگاری است که در سراسر این امارات قرار داده شدهاند و به بررسی هر گونه فعالیت غیرعادی که ممکن است شهر را بهطور کل تحت تاثیر قرار دهد، میپردازد.
بنابراین وقوع زمینلرزه در دبی چیزی نیست که بخواهید نگرانش باشید.