زندگی در امارات

استعلام ممنوع الخروجی در امارات

چه اقداماتی باعث ممنوع الخروج شدن در امارات می شود؟

ممنوعیت سفر (مهاجرت) به امارات، قانونی است که فرد را از ورود یا  ورود دوباره به خاک امارات باز می‌دارد، و یا تا زمانی که شرایط به خصوصی مهیا شود، جلوی خروج او از کشور را می‌گیرد. این ممنوعیت، دستوری است که توسط مقامات امارات به تمام گذرگاه‌های مرزی این کشور صادر شده و بر اساس آن، شخص مورد نظر از ورود به کشور یا ترک آن منع می‌شود.

اگر ساکن امارات هستید و قصد سفر دارید، شاید بخواهید وضعیت ممنوع‌الخروجی خود را پیش از آن بررسی کنید تا مبادا پرونده‌ی جاری در دادگاه یا عدم پرداخت بدهی کردیت کارت، جلوی خروج شما را بگیرد.

اما چگونه می‌توان از وضعیت ممنوع‌الخروجی و دلیل آن مطلع شد؟

دلیل ممنوع الخروجی چه می‌تواند باشد؟

ممنوع‌الخروج شدن شما ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله نقض قوانین مهاجرتی، اقساط پرداخت‌نشده و یا مسائل قانونی شخصی.

 به گفته‌ی کارشناسان امور حقوقی، یکی از شایع‌ترین دلایل برای ممنوع‌الخروجی، داشتن بدهی‌های پرداخت‌نشده است.

در صورتی که فرد ممنوع‌الخروج باشد، جزییات وضعیت او در سیستم رسمی به‌روز‌رسانی می‌شود. بنابراین هنگامی که از سوی یک سازمان به شما اطلاع داده شود که ممنوع‌الخروج هستید، به‌ احتمال زیاد دلایل مربوط به آن را نیز به شما اطلاع می‌دهند تا بتوانید برای رفع آن اقدام کنید.

5 دلیل اصلی ممنوع الخروج شدن از امارت:

1. ضمانت اعضای خانواده و خویشاوندان با پرونده قضایی

اگر ضامن یکی از اعضای خانواده و یا خویشاوندی هستید که پرونده آگاهی یا دادگاه در جریان دارد، در طول دوره ضمانت خود قادر به سفر نخواهید بود. در برخی موارد نیز ممکن است پاسپورتتان توسط پلیس ضبط شود.

2. دیرکرد در پرداخت اجاره

در صورتی که تذکر صاحب‌خانه در خصوص پرداخت اجاره نادیده گرفته شود، و یا اخطاریه‌ای مبنی بر عدم رسیدگی به ملک ثبت کند، می‌تواند از طریق هماهنگی با مرکز اختلافات مربوط به اجاره، شکایتی ثبت کند که منجر به ممنوعیت سفر شود.

 

بیشتر بخوانید: اجاره خانه در دبی

 

3. گریز از کار

طبق قانون کار دولت امارات، در صورتی که تا هفت روز کاری متوالی در محل کار خود حضور پیدا نکنید، کارفرما این حق را دارد تا علیه شما پرونده‌ی فرار از کار تشکیل داده و یا گزارش ترک غیرمنتظره‌ی کار  (UAW) ثبت کند، که البته اگر اسپانسرتان دستور دهد، و یا خودتان بی‌اساس بودن این ادعا را ثابت کنید، حکم ممنوعیت متعاقباً لغو خواهد شد.

4. مهاجرت و مطالبات

وزارت دادگستری ابوظبی پیشنهاد می‌کند تا پیش از سفر به امارات، از سیستم آنلاین “استفسار” کنند. این سیستم به ساکنان این امکان را می‌دهد تا بررسی کنند که آیا از سمت دادستان عمومی به دلیل هر گونه بر ادعایی علیه‌‌شان خواسته شده‌اند یا خیر. وزارت دادگستری همچنین توصیه می‌کند که هر گونه مشکل احتمالی در سالن مهاجرت فرودگاه را از پیش بررسی و یا حل کنید. در صورت لزوم نیز می‌توانید از یک وکیل کمک بگیرید و یا به نزدیک‌ترین اداره مهاجرت/پلیس در منطقه خود مراجعه کنید.

5. بدهی پرداخت نشده

شخص بستانکار این حق را دارد تا پیگیر صدور حکم ممنوعیت سفر برای فرد بدهکار شود، و بدین ترتیب او مادامی که بدهی خود را پرداخت نکرده باشد، ممنوع‌الخروج خواهد بود.

چگونه می‌توانم استعلام ممنوع الخروجی بگیرم؟

در دبی، آسان‌ترین روش برای گرفتن استعلام ممنوع‌الخروجی استفاده از سرویس آنلاین و رایگان پلیس دبی است. از چند طریق می‌توان از این سرویس استفاده کرد:

۱) اپلیکیشن پلیس دبی، Dubai Police برای گوشی‌های اپل و اندروید

۲) وبسایت پلیس دبی، dubaipolice.gov.ae

۳) ادارات پلیس هوشمند

همچنین می‌توانید از روش‌های‌ دیگر استفاده کنید:

۱) استعلام از دادگستری یا دادستانی عمومی (از طریق وبسایت)

۲) استعلام از بخش مهاجرتی امارتی که در آن ساکن هستید

۳) گرفتن وکیل

مراحل:

۱) وارد وبسایت یا اپلیکیشن پلیس دبی شوید و بخش services را انتخاب کنید.

۲) روی Criminal Status of Financial cases کلیک کنید.

۳) شماره‌ی امارات آی‌دی خود را وارد کنید.

۴) هویت خود را با استفاده از رمز عبور یک‌بارمصرف (OTP) تایید کنید. این رمز عبور از طریق اس‌ام‌اس به شماره همراه ثبت‌شده‌ی شما ارسال می‌شود.

با استفاده از این سرویس می‌توانید درباره‌ی پرونده‌های حقوقی مالی خود که در سیستم پلیس دبی ثبت شده‌اند و همچنین هرگونه ممنوع‌الخروجی‌ اطلاع کسب کنید.

همچنین می‌توانید از طریق تماس تلفنی با مراکز آمر و با استفاده از شماره‌ی گذرنامه‌ی خود، و همچنین با مراجعه به ادارات پلیس در امارات و استعلام پرونده‌ها و شکایات علیه شما، از وضعیت ممنوع‌الخروجی‌ خود مطلع شوید.

گرفتن وکیل

اگر به هر دلیلی نمی‌توانید از طریق روش‌های ذکرشده برای گرفتن استعلام ممنوع‌الخروجی اقدام کنید، می‌توانید از یک وکیل کمک بگیرید.

افراد می‌توانند با مراجعه به شرکت‌های حقوقی که در بخش مهاجرت تخصص دارند، از خدمات آن‌ها بهره‌مند شوند. این شرکت‌ها می‌توانند شرایط ممنوع‌الخروجی شما را بررسی کنند، درباره‌ی دلایل‌ آن به شما راهنمایی کرده و در صورت امکان برای رفع ممنوعیت به شما کمک کنند.

 

حتما مشاهده کنید: اطلاعات و معرفی شرکت‌های حقوقی فارسی زبان فعال در امارات

 

سرویس‌های آنلاینی که بخش‌های دولتی مانند پلیس دبی برای استعلام ممنوع‌الخروجی‌ در اختیار شما قرار می‌دهند، فقط به صورت مختصر و خلاصه به دلایل ممنوعیت شما می‌پردازند. بنابراین پیشنهاد می‌شود به یکی از شعب وزارت کشور یا پلیس دبی مراجعه کنید تا درباره‌ی پرونده‌ی خود با کارمندان آن‌جا صحبت کنید و برای رفع آن مشورت و راهنمایی بگیرید. همچنین در صورتی که در خارج از امارات هستید، می‌توانید با تماس با یک شرکت حقوقی، به یک وکیل وکالت بدهید تا امور مربوط به ممنوع‌الخروجی شما را انجام دهد.

چگونه می‌توانم ممنوع الخروجی‌ را رفع کنم؟

اگر به دلیل داشتن پرونده‌ی قضایی یا موارد دیگر برای کسی ممنوعیت خروج ثبت شده باشد، وزارت دادگستری امارات این امکان را به افراد یا وکلا می‌دهد که با مراجعه به وبسایت وزارت، به صورت رایگان درخواست تجدید نظر ثبت کنند.

این فرایند پنج روز کاری طول می‌کشد و برای انجام آن، متقاضی باید مدارکی برای تجدید نظر و دلایلی مبنی بر اینکه ممنوعیت خروج از کشور فرد باید لغو شود، در وبسایت وارد کند. استفاده از این سرویس به UAE Pass نیاز دارد، بنابراین افرادی که مدارک لازم از جمله امارات آیدی ندارند، باید از طریق وکیل برای این کار اقدام کنند.

اگر دلیل ممنوعیت شما، عدم پرداخت بدهی‌های معوقه باشد، بعد از پرداخت کامل بدهی‌های معوقه و انجام کار‌های اداری، ممنوعیت خروج از کشور برای شما برداشته می‌شود.

برای این کار، فرد بدهکار باید گواهی تسویه حساب از بستانکار دریافت کرده و به ادارات تحویل دهد. تصمیم ادارات مربوطه در رابطه با رفع ممنوع‌الخروجی در عرض پنج روز کاری اخذ و اعلام خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا