عبره بدون راننده در دبی
RTA از آغاز فعالیت آزمایشی قایق برقی بدونراننده خبر داد
اداره راه و ترابری دبی (RTA) اعلام کرد که فعالیت آزمایشی یک عبرهی برقی بدونراننده آغاز شده است. عبره یک قایق سنتی است که معمولاً در آبهای امارات دیده میشود و میتواند ۸ نفر را با خود حمل کند.
این قایق بدونراننده در مرکز تعمیرات دریایی القرهود RTA ساخته شده است و در طراحی آن هویت سنتی عبرهها حفظ شده است.
اولین سفر این عبرهی بدونراننده در خور دبی از الجداف به ایستگاه فستیوال سیتی صورت گرفت.
به گفتهی مطر الطایر، مدیرکل RTA، این قایق برقی بدونراننده از قابلیتهای ویژهای از جمله عدم انتشار کربن، هزینهی پایین عملکرد و نگهداری (۳۰ درصد کمتر) و حذف صداها نسبت به مدل گازوئیلی برخوردار است.
این قایق دو موتور برقی با حداکثر سرعت ۷ گره دریایی دارد. سیستم کنترل آن خودکار است و چهار باتری لیتیومی دارد که به مدت هفت ساعت کار میکنند. RTA برای ساخت بدنهی این قایق از تکنولوژیهای جدیدی استفاده کرده و در بدنهی آن فایبرگلس به کار برده است تا وزن آن را کاهش دهد.
بلیت عبره های بدون راننده 2 درهم است
دبی تصمیم گرفته که سنتیترین راه جابهجایی در این شهر را در آینده بدون راننده کند. اداره راه و ترابری دبی (RTA) این هفته اعلام کرد که عبرهی بدون راننده در خور دبی با موفقیت مرحلهی آزمایشی را پشت سر گذاشته است.
این قایق سنتی به صورت خودکار از الجداف تا ایستگاه فستیوال سیتی حرکت کرد و علیرغم باد و موج در مسیر مشخصشدهی خود باقی ماند.
در یک مصاحبهی اختصاصی، RTA فاش کرد که قیمت بلیت عبرهی بدون راننده نیز به اندازهی عبرههای عادی خواهد بود. هزینهی سفر با عبرههای عادی RTA از ۲ درهم شروع میشود. این یعنی میتوانید با تنها ۲ درهم تجربهی سفر با قایق بدون راننده در خور دبی را داشته باشید. به گفتهی اداره RTA، هزینه دقیق سفر به مسیر و سرویس انتخاب شده بستگی دارد.
عبرهها ارزانترین راه جابهجایی در دبی هستند. هر روز صدها نفر از ساکنین دبی از این قایقها برای رفتوآمد به محل کار استفاده میکنند. هزینهی ۲ درهمی همچنین باعث جذب توریستها نیز میشود.
اما این عبرههای بدون راننده چه زمانی برای استفادهی عمومی در دسترس قرار خواهند گرفت؟ شش سطح برای عملکرد بدون راننده قایقها در نظر گرفته شده است. عبرهی بدون راننده در مرحلهی آزمایشی به سطح ۴ رسید که یعنی میتواند بدون راننده و تنها با یک ناظر انسانی حرکت کند و به مقصد برسد. وقتی سطح آن به ۵ برسد، این سرویس پیشرفت خواهد کرد و دبی به اولین شهر در جهان تبدیل خواهد شد که از قایقهای بدون راننده برای حملونقل عمومی استفاده میکند.
این عبرهها مجهز به رادار، سنسور و دوربین هستند که به آنها اجازه میدهد اطراف را ببینند و در مسیر مشخصشده حرکت کنند. تکنولوژی پیشرفتهی بهکاررفته در آنها هر گونه خطری را شناسایی کرده و در صورت نیاز به آن پاسخ میدهد. در مرحلهی آزمایشی یک ناخدا در قایق حضور داشت تا در صورت نیاز در عملکرد قایق دخالت کند اما این قایق بدون هیچ مشکلی بهصورت خودکار حرکت کرد و به مقصد رسید.
این عبرهی برقی در داخل امارت و در مرکز تعمیرات دریایی القرهود ساخته شده است و در ساخت آن با شرکتهای شریک RTA یعنی Exalto Emirates و Marakeb همکاری شده است.
ادارهی RTA استراتژی بلندپروازانهای برای تبدیل ۲۵ درصد وسایل نقلیه در دبی به وسایل بدون راننده تا سال ۲۰۳۰ دارد. این شامل بهکارگیری تاکسیهای بدون رانندهی کروز تا پایان سال میشود.