
امارات به ماه میرسد
عالیجناب شیخ محمد بن زاید آل نهیان روز چهارشنبه 15 ژوئن 2022، با اعضای تیم ماهنورد امارات دیدار کرد. وی در توییتی در این باره از اهمیت این پروژهی تاریخی در گسترش نقش امارات در پیشرفتهای فضایی و فراهم کردن موقعیتی برای استفادهی بهینه از دانش و مهارتهای مردم امارات در راستای خدمت به کشور خود و و خدمت به بشریت صحبت کرد.
عالیجناب شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نخستوزیر و معاون رئیس امارات و حاکم دبی نیز با این تیم دیدار کرد و در توییتی نوشت: «ماهنورد راشد در ماههای آینده به فضا فرستاده خواهد شد و این مایهی افتخار ملت به جوانان و دانشمندان امارات است. این پروژه اهداف بلندمدت امارات را به مرحلهی جدیدی خواهد برد و برگ جدیدی در تاریخ علوم و تحقیقات این کشور رقم خواهد زد.»
ماهنورد راشد که پروژهی ساخت آن در سال ۲۰۲۰ توسط شیخ محمد بن راشد آغاز شد، اولین ماموریت اکتشافی ماه توسط امارات و کل جهان عرب است. این ماهنورد به افتخار شیخ راشد بن سعید آل مکتوم، بنیانگذار دبی مدرن نامگذاری شده است.
هدف این ماموریت رسیدن به بخشهای کشفنشدهای از ماه و انجام آزمایش و نمونهبرداری از خاک ماه، دما و ویژگیهای فیزیکی سطح کره ماه است. طی این ماموریت، ماهنورد راشد عکسهای زیادی به اتاق کنترل در دبی خواهد فرستاد و همچنین تکنولوژیهای متعددی در زمینهی علوم مواد، رباتیک، هدایت و ارتباطات بر سطح ماه آزموده خواهد شد. نتایج این ماموریت به پیشرفت پروژهی سفر به مریخ کمک بسیاری خواهد کرد.
این ماهنورد با آخرین تکنولوژیهای روز از قبیل دوربین سه بعدی، سیستم حرکتی، انواع سنسور و تجهیزات مخابراتی پیشرفته مجهز شده و برق آن نیز توسط پنلهای خورشیدی تامین میشود.
ماهنورد راشد در عین حال کوچکترین و سبکترین ماهنوردی خواهد بود که به سطح ماه میرسد. این ماهنورد با استفاده از راکت SpaceX Falcon 9 از فلوریدای آمریکا بهسمت ماه پرواز کرده و با فرودگر ژاپنی Hakuto-R بر سطح ماه فرود خواهد آمد. سفر راشد از زمین به ماه حدود ۳ ماه طول میکشد.
پیشبینی میشود که ساخت این ماهنورد در سال ۲۰۲۲ به پایان برسد و بعد از انجام آزمایشات اولیه در سال ۲۰۲۳، در سال ۲۰۲۴ به فضا فرستاده شود.
نظرتان را بنویسید