اخبار اماراتسفر به امارات

کتابخانه محمد بن راشد، بزرگ ترین کتابخانه دبی

با بزرگ ترین کتابخانه دبی و جهان عرب آشنا شوید

بر خلاف آن‌چه به‌نظر می‌رسد، کتابخانه دبی دارای هفت طبقه و فضای 54 هزار متر مربعی درون سازه است.

پس از سال‌ها انتظار، بالاخره کتابخانه دبی با نام محمد بن راشد در تاریخ 13 ژوئن 2022 افتتاح شد. این افتتاحیه توسط عالیجناب شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس، نخست وزیر امارات و حاکم دبی انجام گرفت.

این سازه‌ی هفت طبقه با ارزش یک میلیارد درهم و با مساحت یک میلیون فوت مربع دارای بیش از یک میلیون کتاب، شش میلیون پایان‌نامه تحقیقاتی و نه کتابخانه‌ی فرعی با کتاب‌های تخصصی است.

محیط داخلی کتابخانه دبیدر زمان افتتاحیه، شیخ محمد در توییتر نوشت: “اولین کلام آسمانی که به زمین فرستاده شد اقراء به معنای ‘بخوان’ بود. دانش جزوی از اقتصاد است، سیاست مستلزم دانایی است و ملت‌ها همواره نیازمند علم هستند. تمام این‌ها در کتاب‌ها قرار دارد و امروز ما ساختمانی با میلیون‌ها کتاب در دسترس داریم که به کمک آن قدم‌های بزرگی در مسیر پیشرفت خود برداشته تا زندگی بهتری برای نسل‌های آینده تضمین کنیم.”

کتابخانه دبی واقع در الجداف در خور دبی بوده و دارای سازه‌ای چشم‌گیر و منحصر به فرد است. طراحی این ساختمان شبیه به یک کتاب باز روی رحلِ قرآن است.
بر خلاف آن‌چه به‌نظر می‌رسد، کتابخانه دبی دارای هفت طبقه است.
ویدیوی که توسط صفحه‌ی رسمی این کتابخانه در اینستاگرام منتشر شد، گوشه و کناری از فضای 54000 متر مربعی درون این سازه را نشان می‎دهد.

آشنایی با دیزاین داخلی کتابخانه دبی
در این فضا نُه بخش تخصصی وجود دارد که می‌توانید از خواندن #کتاب‌ های موجود در آن‌ها لذت برده و به پرورش خلاقیت خود بپردازید.
کتابخانه محمد بن راشد دارای یک فضای کتابخوانی عمومی، سالن جوانان، یک سالن رنگارنگ برای بچه‌ها، بخش مختص نقشه‌ و اطلس، بخش مدیا و هنر، سالن بیزینس، بخش کتابخانه امارات، سالن گاهنامه‌ها و بخشی به نام “گنجینه‌ی کتابخانه”، که یک احتمالا #نمایشگاه_کتاب است، می‌باشد.

این کتابخانه، خدمات هوشمند و دیجیتالی را ارائه داده و یکی از پیشرفته‌ترین کتابخانه‌های جهان از نظر فناوری خواهد بود.
همچنین گفته شده است که در این مکان، سالن‌های تئاتر و فضاهای متعددی برای رویدادها، فستیوال‌ها و نمایشگاه‎های فرهنگی مختلف وجود خواهد داشت.

 

۶ ویژگی منحصربه‌فرد کتابخانه محمد بن راشد دبی


۱) ورودی برای همه افراد رایگان است.

ورودی به کتاخانه محمد بن راشد دبی برای عموم رایگان است

برای ورود باید از قبل بلیت رایگان تهیه کنید.

 

۲) این کتابخانه ۹ بخش مختلف دارد.

از هنر و رسانه و تجارت تا نقشه و اطلس و کتاب‌های کودک و نوجوان

 

۳) فضای مناسب برای انجام کارهای اداری و درسی

فضای مناسب برای کارهای درسی در کتابخانه دبی

فضای سرتاسر کتابخانه الهام‌بخش است و به تمرکز شما کمک می‌کند.

۴) نسخه‌های دست‌نویس کمیاب و چاپ‌های نخست

نمایشگاه نسخه‌های کمیاب تاریخی و چاپ نخست در طبقه هفتم

 

۵) ۱.۱ میلیون نسخه چاپی و دیجیتال

تمام این کتاب‌ها به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرند.


۶) کافه تریا

اگر خسته شدید می‌توانید با یک فنجان قهوه انرژی خود را بازیابید.

ساعات کاری کتابخانه دبی

کتابخانه محمد بن راشد از دوشنبه‌ها تا شنبه‌ها از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب و در روزهای جمعه از ۹ صبح تا ۲ بعدازظهر باز بوده و یکشنبه‌ها تعطیل می‌باشد.
ورود کودکان زیر ۵ سال به این کتابخانه مجاز نیست.

 

بازدید از کتابخانه محمد بن راشد در دبی

بازدید عموم از کتابخانه دبیورودی به کتابخانه محمد بن راشد دبی رایگان است اما بازدیدکنندگان باید اپلیکیشن MBRL را دانلود کرده و از طریق آن برای یک نوبت بازدید ثبت‌نام کنند. این کتابخانه از ساعت 9 صبح تا 9 شب باز بوده و روزهای یکشنبه تعطیل است.

این سازه‌ی هفت طبقه بیش از یک میلیون کتاب و شش میلیون پایان‌نامه‌ی تحقیقاتی را در خود جای داده است.

علاوه بر کتاب، این مکان بیش از 73000 قطعه موسیقی نوشته شده، 75000 ویدیو، 13000 مقاله و بیش از 5000 نوشته تاریخی و مجله دیجیتال از سال‌های مختلف در طول دوره‌ای 325 ساله دارد.

کتابخانه دبی هفت طبقه‌ دارد که هر طبقه به موضوعات مختلفی اختصاص داده شده است.
طبقه‌ی هفتم و بالاترین طبقه‌ی آن، نمایشگاه و موزه‌ است که در آن قدیمی‌ترین نسخ خطی قرآن، ابزارهای خطاطی، نقشه‌های قدیمی، مجله‌های قدیمی و بسیار موارد دیگر قرار دارد. آثار کلکسیونی باارزش از جمله نسخه‌های اولیه‌ی آثار ویلیام شکسپیر، اشعار امیلی دیکنسون و ماجراهای هاکلبری فین و ماجراهای تام سایر نوشته‌ی مارک تواین در این نمایشگاه در معرض بازدید قرار گرفته‌اند. این طبقه بخش مخصوص نمایشگاه‌های موقت نیز دارد و اولین نمایشگاه آن بعد از بازگشایی به عکس‌هایی از تاریخ امارات اختصاص داده شده است.

طبقه‌ی ششم به دو بخش بیزینس و امارات تقسیم می‌شود. بخش بیزینس مجموعه‌ی بهترین آثار و مقالات آموزشی درباره‌ی اصول مدیریت و شیوه‌های بازرگانی و افراد موفق در عرصه‌ی بیزینس است و بخش امارات نیز به آثار نویسنده‌های اماراتی و عرب درباره‌ی امارات تعلق دارد.

در طبقه‌ی چهارم این کتابخانه ۱۲ اتاق کنفرانس وجود دارد که بزرگ‌ترین آن تا ۲۴ نفر ظرفیت دارد و تمام این‌ اتاق‌ها با انواع تجهیزات از قبیل پرده نمایش و وسایل نوت‌برداری مجهز شده‌اند. طبقه‌ی دوم کتابخانه محمد بن راشد نیز مخصوص مطالعه است و بخش‌های مختلفی برای مطالعه‌ی جمعی و همچنین بخش‌های ساکت و خلوت برای مطالعه‌ی فردی دارد.

طبقه‌ی اول به موارد زیادی از جمله هنر و رسانه، نقشه‌ها و اطلس‌ها و کتاب‌های کودک و نوجوان اختصاص داده شده و طبقه‌ی همکف نیز بخش‌های مختلفی از جمله آرشیو روزنامه‌ و مجله، کتابخانه‌ی عمومی، کتابخانه‌ی کودکان، تالار سخنرانی و کافه‌تریا در خود جای داده است. در فضای بیرونی کتابخانه آمفی‌تئاتر کوچکی قرار دارد که برای برگزاری مراسم مختلف در فصل زمستان طراحی شده و منظره‌ی زیبای خور دبی را دارد.

بخش رباتیک کتابخانه دبیبخش پذیرش و اطلاعات این کتابخانه بسیار پیشرفته است و از سیستم کتابرسانی پیشرفته‌ای استفاده می‌کند که در آن با وارد کردن کد کتاب موردنظرتان، با استفاده از سیستم رباتیک و ترولی تنها در عرض سه دقیقه کتاب از بخش انبار به دست شما می‌رسد. کتابخانه‌ی محمد بن راشد اولین کتابخانه‌ی جهان است که از این تکنولوژی استفاده می‌کند.

چطور به کتابخانه محمد بن راشد در دبی برویم؟

چگونه به کتابخانه دبی برویم؟اگر با خودرو شخصی به کتابخانه دبی می‌روید پارکینگ اختصاصی درست کنار مجموعه قرار دارد. اگر می‌خواهید با وسایل نقلیه عمومی به آنجا بروید، در خط سبز مترو در ایستگاه Creek Station پیاده شوید و تا کتابخانه تاکسی بگیرید (۱۲ درهم) یا پیاده مسیر ایستگاه مترو تا کتابخانه را طی کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا