
قوانین امارات و مجازات جرایم مختلف
تا چه حد با قوانین زندگی در امارات آشنا هستید؟
آیا به عنوان فردی که ساکن امارات می باشید یا شخصی که به تازگی اقامت امارات را دریافت کرده اید، چه حد با قوانین امارات و مسائلی که جرم تلقی می شوند آگاهی دارید؟ آیا برای زندگی در امارات، با موضوعات و مسائلی که جرم تلقی می شوند و یا شاید جزء معدود مواردی باشند که بتوانید آنها را حدس بزنید، آشنایی دارید؟ بهتر است تا قبل از ورود، با قوانین امارات بطور کامل آشنا شوید. سایت رسانا به عنوان اولین مرجع نیازمندی های فارسی زبانان امارات؛ به طرح چند موضوع که دانستن آن برای ایرانیان امارات حائز اهمیت می باشد، می پردازد.
تهدید:
دادگستری امارات مجازات تهدید دیگران در امارات را با انتشار در شبکه های اجتماعی خود به اطلاع مردم رساند.
طبق گفتههای این نهاد، هرکسی که دیگری را به صورت شفاهی یا کتبی تهدید به انجام عملی مجرمانه علیه شخصیت و دارایی او یا شخصیت و دارایی دیگران از طریق فاش کردن اطلاعات شخصی کند و او را به یک کار به خصوص یا پرهیز از یک کار وادارد، به حبس به مدت حداکثر هفت سال محکوم میشود. در صورتی هم که هدف از تهدید واداشتن به انجام یک عمل خاص نباشد، فرد با مجازات حداکثر یک سال حبس یا پرداخت حداکثر هزار درهم جریمه روبرو میشود.
بیشتر بخوانید: قوانین وراثت در امارات و نکته های حیاتی که باید بدانید!
قرار داد اجاره جعلی:
به ساکنین دبی هشدار داده میشود که تحت هیچ شرایطی جهت کسب ویزا برای خانوادهی خود از قرارداد اجارهی جعلی استفاده نکنند. دادگاههای دبی اخیرا پروندههای زیادی داشته اند که در آنها افراد برای تمدید اقامت خود یا گرفتن ویزا برای اعضای خانوادهشان، به هیئت مدیرهی کل اقامت و امور خارجیان دبی قرارداد اجاره و قبوض آب و برق جعلی داده بودند؛ چرا که داشتن قرارداد موثق اجاره برای تمام مستاجرینی که میخواهند برای خانوادهی خود ویزا بگیرند ضروری است.
طبق قوانین امارات جعل قرارداد اجاره میتواند تا ده سال حبس در پی داشته باشد. به هیچ وجه چنین کاری را یک تخلف کوچک و بدون مجازات در نظر نگیرید. جعل اسناد هر دلیلی که داشته باشد یک جرم جدی و دارای مجازات سنگین می باشد.
رفتار توهینآمیز:
دادستانی دبی تاکید کرد که هر گونه حرف یا عملی که اخلاقیات عمومی جامعه را زیر پا بگذارد مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت و مجازات در پی دارد. وکلای دادگستری نیز شرح داده اند که دست داشتن در اعمال بیشرمانه یا توهین به سایرین در انظار عمومی یا در شبکههای اجتماعی در دبی میتواند شما را به دردسر بیندازد ، طبق قوانین امارات ؛ ده هزار درهم جریمه و یک سال زندان به عنوان مجازات اعمال ناشایست در جامعه یا شبکه های اجتماعی در دبی در نظر گرفته می شود.
انجام حرکات ناشایست یا توهینآمیز در جامعه، چه با انجام حرکاتی با دست، چه با گفتار و چه به هر صورت دیگری مجازاتی معادل حداقل شش ماه زندان در پی خواهد داشت. در صورتی که این اعمال در برابر زنان یا پسران پانزده سال به پایین انجام شود فرد متخاطی ممکن است حتی با یک سال زندان و جریمهی ده هزار درهمی روبرو شود. علاوه بر اینها در صورتی که یک مرد برای ورود به مکانهای زنانه تظاهر به زن بودن کند عملش خلاف قانون محسوب شده و مورد مجازات قرار میگیرد. برای مثال مردی که لباس زنانه بپوشد تا وارد سالنهای مخصوص بانوان شود ممکن است تحت یک سال حبس قرار بگیرد و مجبور به پرداخت جریمهی ده هزار درهمی شود.
داشتن تصاویر پورنوگرافی کودکان:
دادگستری امارات مجددا تاکید و خاطرنشان کرده که پورنوگرافی کودکان در این کشور به شدت غیر قانونی است و داشتن تصاویر و کلیپهایی با این مضمون جرم تلقی میشود.
این جرم در امارات قابل مجازات میباشد و فرد متخلف با ۶ ماه حبس و جریمهی ۱۵۰ هزار درهم الی یک میلیون درهمی مواجه خواهد شد.
اقداماتی نظیر دانلود و دریافت پورن کودکان از طریق اینترنت یا با استفاده از هر گونه فناوری دیگری نیز جزو این جرائم محسوب میشود.
رانندگی با خودرو بدون اجازه ی مالک:
دادگستری دبی به مردم هشدار داده که استفاده از خودرو بدون داشتن اجازهی مالک عواقب ناخوشایندی در انتظار دارد.
رانندگی با خودرو در امارات بدون کسب اجازه از مالک آن میتوانند راننده را حسابی در دردسر بیندازد. دادگستری خطاب به جامعه خاطرنشان کرد که بر اساس قوانین امارات این کار تخطی از قانون محسوب میشودو قابل مجازات است.
با استناد به بند ۳۹۴ قانوننامهی مجازات، هرکسی خودرو یا موتوری را بدون اجازه یا تایید مالک براند، با بازداشت (حداکثر یک سال) و/یا جریمهی حداکثر ده هزار درهمی روبرو میشود.
ممانعت از تحصیل کودکان:
طبق هشدار دادگستری دبی هرکسی که در طول بازهی اجباری تحصیل، فرزند خود را به مدرسه نفرستد حداقل ۵٫۰۰۰ درهم جریمه یا محکوم به حبس میشود.
این اداره با تاکید مجدد بر حق تحصیل کودکان اعلام کرده که “هر کودکی باید حق تحصیل داشته باشد. علاوه بر این، دولت باید در راستای قانونهای اجرایی کشور برای تمام کودکان فرصتهای برابر ایجاد کند.
شخصی که مسئولیت مراقبت از کودک را بر عهده دارد از قرار دادن او در معرض ترک شدن، بیخانمانی یا غفلت، رها کردنش بدون هیچ گونه نظارت یا پیگیری، عدم راهنمایی و پرورش او یا عدم ثبت نامش در موسسات آموزشی منع شده است. او همچنین نمیتواند که کودک را در موقعیتی قرار دهد که در طول بازهی اجباری تحصیل بدون هیچ دلیل موجهی در کلاسها حاضر نباشد.
هرکسی که این قوانین را رعایت نکند محکوم به حبس یا پرداخت جریمهی حداقل ۵٫۰۰۰ درهمی خواهد شد.”
در امارات کودکان باید از شش سالگی تحصیلات خود را آغاز کنند و اجبار تنها پس از رسیدن به ۱۸ سالگی یا تکمیل پایهی دوازدهم یا معادل آن برداشته میشود.
حکم بدرفتاری و توهین به همسر:
ممکن است تا کنون برای شما این سوال پیش آمده باشد که در امارات چه حکمی برای “بد رفتاری” در زندگی زناشویی و توهین به همسر وجود دارد.
در امارات، بد رفتاری با اشخاص از طریق استفاده از کلمات زشت و توهینآمیز در حضور دیگران، چه به صورت تلفنی و چه به صورت حضوری، جرم محسوب میشود و در بیشترین حالت شش ماه بازداشت یا جریمهی حداکثر پنچ هزار درهمی در پی خواهد داشت. در صورتی که هیچ شخص سومی حاضر نباشد یا توهین از طریق نامه و روشهای مشابه صورت گرفته باشد تنها جریمهی حداکثر پنج هزار درهمی کافیست.
این قوانین زندگی زناشویی را هم دربرمیگیرند و هیچ کس حق توهین به همسر خود و تحقیر او را ندارد؛ بنابراین همسر هم میتواند در این شرایط شکایت کند و پرونده تشکیل دهد. در صورتی که توهین در حضور دیگران انجام شده باشد به یک شاهد نیز نیاز خواهد بود. پس از دریافت شکایت پلیس فرد را به ایستگاه پلیس فرامیخواند تا بیاناتش را گوش کند و راجع به عواقب آزار کلامی هشدار دهد.
روش ذکر شده از طریق دنبال کردن قانون کیفری امارات بود. برای چنین مشکلاتی میتوان از قانون وضعیت شخصی امارات نیز بهره برد. برای استفاده از این روش همسر باید به دادگاه وضعیت شخصی مراجعه کرده تا یک پرونده در بخش مشاورهی خانواده باز کند. این بخش دادگاه هم میتواند با شوهر گفتگو و او را از آزار کلامی منع کند.
مجازات کلاهبرداری
به گفتهی ادارهی دادگستری امارات، افرادی که جرایم کلاهبرداری انجام میدهند ممکن است با حداکثر دو سال حبس و جریمهی ۲۰,۰۰۰ مواجه شوند.
این اداره در شبکههای اجتماعی به جامعه مجازات کلاهبرداری را یادآوری کرد.
فریب قربانی با نام یا هویت جعلی، اختلاس وجوه و دفع اموال منقول و غیرمنقول همگی بر اساس قانون امارات قابل مجازات هستند.
افرادی که این جرایم را تکرار کنند به مدت یک سال یا بیشتر زندانی میشد. این احتمال هم وجود دارد که به مدت حداکثر دو سال و به اندازهی زمان حکم تحت آزادی مشروط قرار بگیرند.
انتشار اخبار جعلی
هر کسی که از اینترنت برای انتشار، پخش یا اشاعهی اخبار جعلی، شایعات یا اطلاعات گمراهکننده استفاده کند، ممکن است که با حبس به مدت حداقل یک سال و جریمهی ۱۰۰,۰۰۰ درهمی روبرو شود.
دادگستری امارات با انتشار یک ویدیو در حسابهای خود در شبکههای اجتماعی، به مردم یادآوری کرد که جریمهی چنین جرایمی چیست و این که اخبار را تنها از منابع رسمی دنبال کنند.
در صورتی که انتشار اخبار جعلی یا شایعات منجر به ایجاد نظر منفی در مردم نسبت به ادارات دولت شود یا دربارهی مواردی چون پاندمی، بحران یا فجایع باشد، فرد خاطی ممکن است به مدت حداقل دو سال حبس شده و مجبور به پرداخت جریمهی ۲۰۰,۰۰۰ درهمی شود.
مجازات فروش محصولات دارویی بدون مجوز در امارات
دادستانی امارات برای فروش آنلاین محصولات دارویی بدون مجوز هشدار داد
طبق هشدار دادستان عمومی امارات، تبلیغ محصولات دارویی بدون مجوز میتواند منجر به جریمه سنگین و حتی زندان شود.
دادستان عمومی با نشر پستی در 21 آوریل اعلام کرد افرادی که در این تخلف نقش داشته باشند، طبق بند 23 ماده 49 فرمان فدرال، در خصوص مبارزه با شایعات و جرایم الکترونیکی صادر شده در 2021، تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
بر اساس بند 34 ماده 49، هر شخصی که با هدف تبلیغ یا فروش محصولات دارویی فاقد مجوز یا جعلی در امارات، وبسایتی را طراحی یا اداره کند، بر آن نظارت داشته باشد، یا در اینترنت به هر شکلی به نشر اطلاعاتی در این خصوص بپردازد، حکم بازداشت یا جریمه نقدی، و بلکه هر دو، شامل حال او خواهد شد.
ذخیره یا به اشتراکگذاری محتوای آنلاین غیرقانونی
دادسرای عمومی امارات، برای نگهداری و یا اشتراکگذاری محتوای آنلاین غیرقانونی، جریمهای بین حداقل 300 هزار درهم تا حداکثر 10 میلیون درهم اعلام کرد.
دادسرای عمومی طی پستی در صفحات مجازی خود اعلام کرد که این جریمهها مطابق با بند 53 ماده 34 فرمان فدرال صادره در 2021 بوده و هدف آنها برخورد با شایعات و جرایم اینترنتی است.
بر اساس این قانون، هر شخصی که از یک وبسایت یا حساب کاربری برای ذخیره، اشتراکگذاری، و یا انتشار محتوای غیرقانونی استفاده میکند، در صورتی که از قطع دسترسی خود به چنین مطالبی در مدت زمان تعیین شده توسط دستورات رسمی امتناع کند، مشمول جریمه خواهد شد.
علاوه بر این، هر شخصی که به طور کامل یا جزئی از حذف مطالبی که در این حکم تصریح شده است خودداری کند نیز مشمول مجازات خواهد شد.
توجه داشته باشید که این توضیحات تنها با هدف آشنایی بیشتر شما با قوانین امارات منتشر شده است و ممکن است هر یک از این قوانین با گذر زمان با تصمیم مراجع مربوطه مورد اصلاح و تغییرات قرار بگیرد. لذا قبل از انجام هر تصمیم مهم حتما با وکیل حاذق و مورد اطمینان خود و مراجع قانونی مرتبط مشورت نمایید.
آیا در مدت زندگی در امارات، تجربه ای از برخورد با این قبیل افراد متخاطی داشته اید؟ اگر تمایل دارید، نظرات خود را در این خصوص با ما به اشتراک بگذارید.
با سایت رسانا همراه باشید تا در جریان مفید ترین و کاربردی ترین اطلاعات زندگی در امارات، اخبار مرتبط با زندگی فارسی زبانان، دیدنی ها و تفریحات دبی و بیزنس های مختلف فارسی زبانان در امارات قرار بگیرید.
نظرتان را بنویسید