کیسه های خرید پلاستیکی در دبی پولی می شوند

به زودی برای گرفتن کیسه های پلاستیکی در دبی باید 25 فلس بپردازید
از ۱ جولای ۲۰۲۲، فروشگاههای دبی ۲۵ فلس برای هر کیسهی پلاستیکی دریافت خواهند کرد. ما در این مقاله به پاسخ سوالات احتمالی شما در این رابطه میپردازیم.
- این تصمیم شامل چه نوع کیسههایی میشود؟
تمام کیسههای یکبارمصرفی که برای حمل کالاها هنگام خرید استفاده میشوند و مشخصات زیر را دارند:
• قطر کیسه کمتر از ۵۷ میکرومتر باشد.
در ساخت آن پلاستیک، کاغذ، پلاستیک زیستتجزیهپذیر و مواد زیستتجزیهپذیر گیاهی به کار رفته باشد.
- آیا فروشگاهها مجبورند از تعرفهی ۲۵ فلسی پیروی کنند؟
تمامی فروشگاهها باید این تعرفهی ۲۵ فلسی را برای کیسههای یکبارمصرف رعایت کنند، اما میتوانند برای کیسههای جایگزین و چندبارمصرف تعرفهی متفاوتی اعمال کنند.
- آیا کیسههای کاغذی را میتوان جایگزین کرد؟
همانطور که گفته شد این تعرفه شامل تمام کیسههای یکبارمصرف با قطر کمتر از ۵۷ میکرومتر میشود و فروشگاهها نیز اجباری برای ارائهی جایگزین رایگان ندارند، چون که این طرح در جهت تغییر رفتار مشتریان برای حفظ محیط زیست اعمال شده است.
- این طرح برای فروشگاه اجباری است یا اختیاری؟
رعایت این قانون برای تمامی فروشگاههایی که کالاهای خود را در کیسههای یکبارمصرف تحویل مشتری میدهند الزامی است.
- آیا فروشگاهها میتوانند کیسهای با جنس دیگر به عنوان جایگزین کیسهی پلاستیکی در اختیار مشتری قرار دهند؟
بله، اما اگر شامل تعریف کیسههای یکبارمصرف برای حمل کالا شوند، شامل تعرفهی ۲۵ فلسی نیز خواهند شد.
- این طرح از چه زمانی اجرا خواهد شد و چقدر طول میکشد تا کیسههای یکبارمصرف به طور کلی ممنوع شوند؟
اجرای این تعرفه از اول جولای ۲۰۲۲ شروع خواهد شد تا آنکه ظرف دو سال آینده استفاده از کیسههای یکبارمصرف بهطور کلی ممنوع شود.
- آیا مهلتی برای صورت دادن این سازوکار و رفع نیازهای آن وجود دارد؟
بله، برای اعمال تعرفه یک مهلت چهارماهه و برای ممنوعیت کلی استفاده از کیسههای یکبارمصرف یک مهلت دوساله درنظر گرفتهشده است. فهرست دقیق اجناس ممنوع در آینده مشخص خواهد شد.
- چگونه باید هزینهی این تعرفه را روی صورتحساب خرید نشان داد؟
هزینهی کیسههای پلاستیکی را میتوان مانند اجناس خریداریشدهی دیگر به صورتحساب اضافه کرد.
- آیا محدودیتی برای تعداد کیسههایی که یک مشتری میتواند خریداری کند وجود دارد؟
محدودیت عددی برای خرید کیسهها توسط مشتری وجود ندارد، اما شهرداری دبی پیشنهاد میکند که کارمندان و صندوقداران برای استفادهی عقلانی از کیسهها هنگام بستهبندی یا ارسال آموزش ببینند.
- آیا اگر مشتری کیسه را خودش بیاورد باز هم این تعرفه محاسبه میشود؟
خیر، اگر مشتری کیسهی یکبارمصرف را خودش بیاورد این تعرفه محاسبه نمیشود.
- سود حاصل از این تعرفه به چه کسی خواهد رسید؟
سود حاصل از این طرح به بخش خصوصی خواهد رسید و شهرداری دبی پیشنهاد میکند که به صورت مستقیم یا از طریق سازمانهای محیط زیستی، در جهت حمایت از طرحهای دوستدار محیط زیست اهدا شود.
- چرا چنین تعرفهای برای کیسههای یکبارمصرف تعریف شده و مزایای آن چیست؟
کیسههای یکبارمصرفی که برای حمل کالاهای خریداری شده استفاده میشوند، حجم زیادی از زباله و آلودگی در محیط زیست ما را تشکیل میدهند. مدت بسیار زیادی طول میکشد که این کیسهها تجزیه شوند و با این حال فقط یک یا نهایت دوبار استفاده شده و سپس دور انداخته میشوند. بیشترین استفاده از آنها هم برای حمل کالای خریداری شده از فروشگاه تا منزل است.
برای مثال، ۴۰۰ سال طول میکشد تا یک کیسهی یکبارمصرف تجزیه شود و ممکن است هزاران سال طول بکشد تا اثر منفی آن بر طبیعت از بین برود. مطالعهی یکی از سازمانهای محلی نشان داد که حدود ۸۶درصد لاکپشتهای دریایی که جسدشان در سواحل امارات پیدا شده بود، کیسهی پلاستیکی خورده بودند و تصور کرده بودند که عروس دریایی است. همچنین این کیسهها ممکن است لولهی گوارشی حیوانات از جمله شتر و بز و گوزن را مسدود کرده و باعث مرگشان شود. مطالعهای در آژانس محیط زیست ابوظبی نشان داد که شترهای مرده در ۵۰ درصد موارد کیسهی پلاستیکی خورده بودند.
- آیا این تعرفه فقط شامل کیسههای پلاستیکی یکبارمصرف میشود؟
باید توجه شود که کیسههای جایگزین کیسههای پلاستیکی معمولاً اثرات محیط زیستی بزرگتری دارند اما مدیریت آنها هنگام دفع زباله راحتتر است و اگر درست استفاده شوند، باعث ضرر کمتری به طبیعت و سلامت میشوند. برای مثال، تولید کیسههای کاغذی نیز برای طبیعت مضر بوده و باعث قطع هزاران درخت و مصرف مقدار زیاد منابع و انرژی میشود، بنابراین برای استفاده از آن نیز باید جریمه را پرداخت کرد.
کیسههای پلاستیکی یکبارمصرف در مراحل تولید ردپای محیط زیستی کمتری نسبت به کیسههای کاغذی به جا میگذارند، اما مضرات اصلیشان در مرحلهی دور ریختن است. استفاده از کیسههای پلاستیکی غیرقابلبازیافت، اثر محیط زیستی سه تا هفت برابر بیشتری نسبت به کیسههای کاغذی دارد.
از اول ژوئن، استفاده از کیسههای پلاستیکی در ابوظبی ممنوع میشود.
بابت تحویل کیسههایی که محصولات زیر داخل آنها بستهبندی شده، هزینهای دریافت نمی شود:
کیسههای بسته بندی سبزیجات
- میوه
- گوشت
- مرغ و ماهی
- کیسههای نان
- کیسههای دارو
- کیسههایی که خشکشوییها به مشتری می دهند
- کیسههای حاوی وسایل الکترونیکی
- کیسههای غلات و کیسههای زباله
شهرداری دبی گفت: مشتریان تنها بابت کیسههای یکبار مصرفی که برای حمل کالا استفاده می شود هزینه پرداخت میکنند و نه برای بستهبندی کالاها.
چرا برخی گزینههای جایگزین پلاستیک یکبار مصرف نیز مشمول هزینه می شود؟
باید توجه داشت که برخی گزینههای جایگزین نسبت به پلاستیکها اثرات بیشتری روی محیط زیست می گذارند، اما با اینحال از بین بردن آنها راحت تر بوده و آسیبهای زیست محیطی و بهداشتی کمتری دارند.
کیسههای زیست تخریبپذیر چه مشکلاتی دارند؟
کیسههای زیست تخریب پذیر آسیبهای زیست محیطی بیشتری به همراه دارند به همین دلیل مشتریان باید بابت دریافت آنها 25 فلس پرداخت کنند. همچنین کامل تجزیه نمی شوند و ممکن است توسط حیوانات آبزی که ما میخوریم، مصرف شوند.
آیا این قانون برای محصولاتی که بصورت آنلاین خریداری می شود نیز صادق است؟
بله، این قانون در مورد سایتهای آنلاینی که از پلاستیکهای یکبار مصرف برای تحویل محصولات استفاده می کنند، صدق می کند.
قدم اول برای حذف کیسههای پلاستیکی
به گفتهی مقامات، هدف ازجریمهی استفاده از کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف در دبی که ماه آینده معرفی میشود، ایجاد تغییراتی در رفتار مشتری است.
این قانون جدید از 1 ژوئیه، عوارض اجباری بر کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف اعمال میکند.
این عوارض شامل تمام کیسههای پلاستیکی، کاغذی، دارای پلاستیک تجزیهپذیر و تولید شده از مواد تجزیهپذیر گیاهی به قطر 57 میکرومتر میباشد. یک میکرومتر معادل یک هزارم میلیمتر است.
در مصاحبهای که از دبی مدیا پخش شد، عماد جمعه محمد، مدیر بخش مطالعات و مجوزها در شهرداری دبی، گفت که هدف این طرح پایان بخشیدن به دوران کیسههای یکبار مصرف است.
او گفت: “دولت به فکر رفاه نسلهای آینده در تمام بخشهاست، همانطور که در تلاشهای مصمم امارات و دبی برای حفاظت از محیطزیست و تبدیل دبی به منطقهای پیشرو در پایداری مشهود است. این تصمیم شورای اجرایی در خصوص اعمال هزینهی 25 فلسی بر کیسههای یکبار مصرف و با هدف توقیف استفاده از این کیسهها تا دو سال آینده، از 1 ژوئیه 2022 اجرایی خواهد شد.”
در 1 ژوئن، ابوظبی تبدیل به اولین شهر خاورمیانه شد که استفاده از کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف را قدغن اعلام میکند.