زندگی در امارات

راهنمای اپلای برای دانشگاه‌های بین‌المللی برای دانش‌آموزان امارات

چگونه دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل امارات می‌توانند برای دانشگاه‌های خارج از کشور درخواست دهند؟

آیا می‌خواهید برای دانشگاه یا کالج رویایی خود اپلای کنید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ در این مطلب با کارشناسان قبولی دانشگاه در امارات و امریکا صحبت کرده تا به شما بگوییم دقیقا چگونه اقدام کنید تا شانس شما افزایش یابد. اگر در امارات زندگی می‌کنید و صاحب فرزند محصل هستید و یا خود شما سال‌های

آخر مدرسه را می‌گذرانید و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارید، در این مطلب به شش قدم ساده برای اپلای دانشگاه‌های بین‌المللی، فرایندها و مدارک مورد نیاز می‌پردازیم.

قدم اول) زود اقدام کنید

تمام مشاوران بر اهمیت اقدام زودهنگام در برنامه‌ریزی برای قبولی در دانشگاه تاکید می‌کنند؛ زیرا انجام دادن تمام فرایند در سال آخر غیرمنطقی است. دانش‌آموزان همچنین باید برنامه‌ی تحصیلی مدرسه‌ خود و تقویم تحصیلی آن را در نظر بگیرند و ببیند این موضوع چه تاثیری بر برنامه‌ریزی‌های آن‌ها می‌گذارد.

از آن‌جایی که در امارات برنامه‌های تحصیلی مختلفی وجود دارد، دانش‌آموزان باید از اوایل دبیرستان به این موضوع فکر کنند که می‌خواهند برای تحصیل در چه کشوری اقدام و برنامه تحصیلی مرتبط با آن کشور را انتخاب کنند. برای مثال اگر قصد دارید به بریتانیا بروید، باید دوره‌‌ای را بگذرانید و این دوره‌ها الزامات بسیار خاصی دارند که به درس‌های سطح A شما در مدرسه (اگر در مدرسه‌‌ای با برنامه‌ی بریتانیایی تحصیل کرده باشید) بستگی دارد. بنابراین محل تحصیل آینده شما با دوره‌هایی که در مدرسه می‌گذرانید ارتباط دارد.

قبولی در دانشگاه‌های برتر امریکا به چیزی بیشتر از تحصیلات نیاز دارد. مقالات و نحوه‌ی روایت شما ممکن است باعث قبولی یا رد درخواست شما شود؛ اما حتی این‌ها هم تنها بخشی از چیزی هستند که باعث قبولی شما خواهد شد. در نهایت شما فقط می‌توانید چیزهایی را در رزومه خود بنویسید که انجام داده‌اید، و اگر زودتر از زمان اپلای این کارها را انجام ندهید، فرصت ساختن یک رزومه‌ قدرتمند را از دست می‌دهید.

کشورهای مختلف رویکرد متفاوتی درباره‌ شرایط لازم برای قبولی در دانشگاه را دارند که بر فرایند اپلای کردن تاثیر می‌گذارد. اقدام زودهنگام برای قبولی در دانشگاه می‌تواند به شما کمک کند که بدانید در کجا می‌خواهید تحصیل کنید و شرایط لازم برای قبولی دانشگاه در آن کشور چیست؛ برای مثال در امریکا به داشتن روحیه‌ کارآفرینی ارزش بالایی می‌دهند و در بریتانیا نیاز است که علاقه‌ بسیار شما به رشته‌ی تحصیلی مورد نظر را ببینند و حرف‌های پخته‌ شما را درباره موضوعات مختلف حول آن رشته بشنوند.

استرالیا نیز شبیه بریتانیاست؛ اما تمرکز بیشتری بر تحصیلات دارد. در اتحادیه اروپا، هر کشور سیستم مربوط به خود را دارد و سخت‌کوشی زیادی می‌طلبد. برای قبولی در کشورهای اروپایی واقعا باید تحقیق انجام داده باشید؛ زیرا هر دانشگاه معیارهای قبولی و فرایند ثبت‌نام متفاوتی دارد.

سیستم قبولی در دانشگاه‌های کانادا نیز چیزی بین بریتانیا و امریکا می‌باشد. آن‌ها روی تحصیلات تمرکز می‌کنند اما به فعالیت‌های فوق‌برنامه نیز اهمیت می‌دهند.

برنامه برای سال‌های پیش از دانشگاه

  • سال نهم: اکتشاف – در این سال باید چیزهای مختلفی که به آن‌ها علاقه‌ دارید، امتحان کنید و بفهمید که علاقه‌ی حقیقی‌تان در کدام رشته است. به مشاغل مختلف، کارآموزی و فرصت‌های داوطلبانه بپردازید.
  • سال دهم: استقرار – در این سال باید شرکت خود را در فعالیت‌های فوق‌برنامه‌ای که به آن‌ها علاقه‌ دارید افزایش دهید و از شرکت در فعالیت‌های غیرمرتبط بپرهیزید. همچنین باید کار روی پروژه‌‌ها، رشته‌های احتمالی، گزینه‌های کالج و مسیرهای شغلی را آغاز کنید و برای آزمون‌های سراسری آماده شوید.
  • سال یازدهم: تشدید – در این سال که سال پیش از دانشگاه شماست، می‌توانید روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و در کلاس‌های اختیاری و فوق‌برنامه شرکت کنید که به رشته‌ نهایی شما ارتباط دارند. در این سال باید با فعالیت‌های فوق‌برنامه‌ رزومه‌ی خود را تقویت کنید، فهرستی از رشته‌های مورد نظر داشته باشید و برای نوشتن مقاله کالج آماده شوید. همچنین باید در آزمون سراسری مانند SAT یا ACT شرکت کنید.

قدم دوم) بر اساس اولویت، فهرستی از دانشگاه‌ها تهیه کنید

با اینکه رتبه‌‌ هر دانشگاه در رتبه‌بندی‌های جهانی و هزینه‌ تحصیل در هر دانشگاه دو عامل مهم در انتخاب دانشگاه از سوی داوطلبان است، به نظر می‌رسد متقاضیان تحصیل در دانشگاه اکنون بر روی مزایای طولانی‌مدت تحصیلات مد نظر خود نیز تمرکز داشته باشند.

به گفته‌ مشاوران تحصیلی در امارات، متقاضیان تحصیل در دانشگاه اکنون گزینه‌های خارج از کشورهای مرسوم مانند امریکا، بریتانیا و کانادا را در نظر می‌گیرند و همچنین دوست دارند بدانند که دقیقا تحصیل در هر دانشگاه و مدرک آن برایشان چه مزیت‌هایی دارد. سوالاتی مانند «گزینه‌های من برای اقامت دائمی پس از فارغ‌التحصیلی چیست؟»‌ یا «احتمال پیدا کردن کار چقدر است؟» سوالاتی هستند که امروزه بیشتر شنیده می‌شوند.

داشتن فهرست کاملی از نکات لازم بر اساس اولویت‌ها و ترجیحات خودتان به شما بسیار کمک می‌کند که دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید. همچنین بهتر است فهرست اولیه دانشگاه‌های مدنظرتان تعادل داشته باشد و هم از دانشگاه‌های رقابتی و هم از دانشگاه‌های غیررقابتی در آن وجود داشته باشد.

ما به همین منظور فهرستی از نکات لازم برای انتخاب دانشگاه مدنظرتان تهیه کرده‌ایم:

۱) رتبه: رتبه‌ دانشگاه در جهان، منطقه و کشور چند است؟

۲) شهریه: آیا شهریه قابل مدیریت است؟ آیا دانشگاه بورسیه می‌دهد؟ شرایط بورسیه دانشگاه چیست و آیا می‌توانید آن را دریافت کنید؟

۳) مکان: آیا شهر دانشگاه به خانواده‌تان نزدیک است و با یک پرواز کوتاه می‌توانید پیش آن‌ها بروید؟ آیا دوستان یا بستگانی در آن شهر یا کشور دارید؟ ترجیح می‌دهید در یک شهر شلوغ زندگی کنید یا محیط دانشگاهی که آرام باشد را ترجیح می‌دهید؟

۴) پیش‌نیازها: شرایط ثبت‌نام از لحاظ آزمون‌های استاندارد سراسری، تجربه و مدارک لازم چیست؟ شرایط اخذ ویزا و مدارک مالی لازم چگونه است؟

۵) تحقیقات: فرصت‌های تحقیقاتی برای دانشجویان مقطع کارشناسی چگونه است؟

۶) فوق‌برنامه: اگر به موسیقی یا ورزش خاصی علاقه دارید، آیا این دانشگاه گروه یا تیمی دارد که بتوانید عضو آن شوید؟

۷) کار: گزینه‌های شغلی پس از تحصیل چگونه است؟ آیا سازمانی وجود دارد که فارغ‌التحصیلان را برای کار به شرکت‌ها پیشنهاد دهد؟

قدم سوم) شرایط قبولی خود را با کلاس‌های رایگان و کارهای داوطلبانه بهبود دهید

بخشی از آماده‌سازی خود برای قبولی شامل ساختن کارنامه‌ای است که با دستاورد‌های ذکر شده در آن بتوانید سمت رشته‌ مورد علاقه‌ی خود بروید. ثبت‌نام در کلاس‌های رایگان، کارهای داوطلبانه یا حتی پروژه‌های کارآفرینی همگی راه‌های عالی برای برجسته‌سازی خود به عنوان متقاضی قبولی در دانشگاه می‌باشد.

این موضوع که در کلاس دهم یا بعد از آن تمام تمرکز خود را روی درس بگذارید چیز بدی نیست؛ اما مدیریت فعالیت‌های فوق‌برنامه مانند ورزش و المپیاد همراه با درس‌های اصلی نیز می‌تواند تاثیر گذار باشد. زیرا مسئولین ثبت‌نام در دانشگاه تنها به نمرات توجه نمی‌کنند؛ بلکه به نکاتی توجه می‌کنند که متقاضی را متمایز از سایرین می‌کند.

همچنین توصیه می‌شود که دنبال کارآموزی باشید تا بفهمید کار در رشته‌ی مورد نظرتان چگونه است. تابستان بهترین زمان برای این کار است. بسیاری از دانش‌آموزان نمی‌دانند که حتی پیش از ۱۸ سالگی نیز می‌توانند کار کنند. هر شغلی که می‌خواهید در آینده انتخاب کنید، بهتر است از ابتدا آن را تجربه کنید تا بدانید برای شما مناسب است یا خیر.

قدم چهارم) برای اپلای آماده شوید

بسته به اینکه برای تحصیل در چه کشوری اقدام می‌کنید، ممکن است لازم است باشد از طریق سامانه‌های سراسری ثبت‌نام این کار را انجام دهید. برای مثال در بریتانیا متقاضیان باید در UCAS ثبت‌نام کنند و در امریکا ممکن است به Common App نیاز باشد. با این سیستم‌ها متقاضیان به صورت استاندارد و سراسری برای قبولی در دانشگاه اقدام می‌نمایند. این موضوع ممکن است ترسناک به نظر بیاید؛ اما آسان‌تر از چیزی است که شاید فکر کنید.

برای مثال UCAS به شما اجازه می‌دهد که با یک بار اپلای برای پنج دوره‌ تحصیلی اقدام کنید. بنابراین متقاضیان می‌توانند همزمان برای پنج دانشگاه متفاوت حتی با رشته‌های متفاوت اقدام کنند. همچنین در امریکا نیز از طریق Common App می‌توانید برای ۸۰۰ تا ۹۰۰ دانشگاه اقدام کنید.

همین‌طور سایر کشورها نیز ممکن است راه‌های ثبت‌نامی مشابهی داشته باشند. در کشورهایی مانند سنگاپور و استرالیا باید برای هر دانشگاه جداگانه اقدام کنید و سیستم سراسری وجود ندارد.

اما چگونه شرایط ورود به یک دانشگاه یا کالج را بررسی کنیم؟ بسیاری از کشورها وبسایت‌هایی متعلق به وزارت علوم یا آموزش خود دارند که می‌توانند نقطه‌ خوبی برای شروع باشد. برای مثال کانادا یک وبسایت Study in Canada دارد که به زبان‌های مختلف در دسترس است و خوب است برای بررسی شرایط لازم از آن‌جا کار را آغاز کنید. همچنین توصیه می‌شود که با مشاوران تحصیلی مشورت کنید تا از کار خود مطمئن باشید.

وبسایت‌های دانشگاه‌ها نیز تمام جزئیات لازم برای ثبت‌نام و قبولی در دانشگاه را ذکر می‌کنند که توصیه می‌شود آن‌ها را پرینت کرده و یک‌جا نگه دارید و حین تحقیقات خود آن‌ها را داشته باشید. بسیاری از این وبسایت‌ها تور مجازی از محیط دانشگاه نیز دارند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها بفهمید زندگی در آن دانشگاه چه حسی دارد.

قدم پنجم) مدارک لازم را آماده کنید

از کارنامه‌ دبیرستان گرفته تا کپی گذرنامه و انواع مدارک تحصیلی، فهرستی از تمام مدارک لازم تهیه کنید و حتما از آن مدارک به تعداد کافی کپی بگیرید.

قدم ششم) اپلای را آغاز کنید و به تاریخ مهلت‌ها توجه کنید

زمانی که فهرستی از دانشگاه‌های مورد نظرتان را تهیه و شرایط و آزمون‌های لازم برای آن‌ها را بررسی کردید، قدم بعدی این است که اپلای کنید. در این گام داشتن سیستم خوب رهگیری و مهارت سامان‌دهی قوی به شما کمک می‌کند.

داشتن یک برنامه‌ خوب زمان‌بندی به خانواده کمک می‌کند فرایندی را که بسیار سخت به نظر می‌رسد مدیریت کند. رهگیری ددلاین‌های ثبت‌نام و تهیه فهرستی از شرایط و مدارک اضافی لازم برای هر دانشگاه به شما کمک می‌کند که بر نگرانی و اضطراب خود چیره شوید.

زمانی که برای تمام دانشگاه‌های مدنظر اقدام کردید، باید صبر کنید تا از این دانشگاه‌ها خبر بگیرید که این مرحله می‌تواند طاقت‌فرسا باشد. مدت زمان انتظار برای هر سیستم دانشگاهی متفاوت است. به طور کلی از اواسط اکتبر که فرایند اپلای را آغاز می‌کنید زمان دریافت نتایج قبولی شما ممکن است از نوامبر تا مارس یا می متفاوت باشد.

00هرچند دانشگاه‌ها معمولا پیش از نتیجه‌ی نهایی به شما خبر می‌دهند تا آماده باشید. همچنین بسیار مهم است که شرایط درسی خود را قوی نگه دارید؛ زیرا همه‌چیز پس از اقدام برای قبولی در دانشگاه به پایان نمی‌رسد. ممکن است قبولی مشروط دریافت کنید یا وارد فهرست انتظار شوید که در این صورت دانشگاه اطلاعات بیشتری از شما می‌خواهد. بنابراین اگر فرایند اپلای را آغاز کردید، بی‌خیال درس‌ها و فعالیت‌های جانبی‌تان نشوید.

در نهایت زمانی که خبر قبولی از دانشگاه‌هایی که برایشان اقدام کرده‌اید می‌رسد، می‌توانید دوباره به اولویت‌ها و ترجیحات خود برگردید و گزینه‌ها را سبک‌سنگین کنید تا دانشگاهی را انتخاب کنید که بیشتر از همه مناسب شماست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا