جدیدترین قوانین کرونا در دبی

پروتکلهای بهداشتی کرونا در دبی چه مواردی هستند؟
از دو سال و نیم پیش که ویروس کووید-۱۹ جهانی شد، امارات اقدامات جدی برای جلوگیری از انتشار این ویروس ترتیب دیده است.
تدابیر پیشگیرانهی متعددی بر بخشهای اقتصادی، آموزشی، گردشگری و سلامت بهعنوان بخشی از یک حرکت بزرگ در جهت حفظ سلامت عمومی وضع شده و تعدادی از این محدودیتها در ماههای اخیر (از جمله استفاده از ماسک اجباری در فضاهای باز و پروتکلهای تماس نزدیک) در راستای بازگشت با احتیاط به رویهی عادی برداشته شده است.
اما سایر قوانین کرونا در دبی و سایر بخشهای امارات برای کمک به مبارزه با این بیماری همچنان برقرار هستند.
در ادامه به جدیدترین قوانین امارات در رابطه با پیشگیری کرونا نگاهی میاندازیم.
مثبت شدن تست کووید-۱۹
دبی
در دبی اگر تست پیسیآر فردی مثبت شود، آن فرد یک مورد ابتلای قطعی در نظر گرفته میشود. این یعنی فرد حتی اگر علائم بیماری را نداشته باشد، باید بهمدت ده روز در قرنطینه بماند.
اداره سلامت دبی میگوید اولین کاری که باید انجام دهید این است که اپلیکیشن Covid-19 DXB را دانلود کنید. اگر این کار را انجام ندهید مشمول ده هزار درهم جریمه خواهید شد.
بعد از آن باید بلافاصله خود را در اتاقی جدا از سایر افراد خانواده قرنطینه کنید. همچنین باید کارفرمای خود را از این موضوع مطلع کنید.
دورهی قرنطینه خانگی ده روزه اجباری است و از روزی که تست پیسیآر را دادهاید، محاسبه میشود.
ابوظبی
در ابوظبی فردی که دو تست مثبت داشته باشد، مورد ابتلای قطعی محسوب میشود.
مرکز سلامت عمومی ابوظبی میگوید افرادی که در گروه پرخطر قرار دارند (افراد بالای پنجاه سال، افرادی که علائم شدید دارند و بیماران مزمن و افراد باردار) باید بعد از مثبت شدن تست اولیهشان برای ارزیابی بالینی و اقدامات قرنطینه به مرکز ارزیابی اولیهی کووید-۱۹ مراجعه کنند.
کسانی که شامل این گروه نیستند (مثلا کسانی که علائم ندارند) باید به یک مرکز درمانی مراجعه کرده و برای بار دوم آزمایش بدهند.
دورهی قرنطینه ده روز بوده و برای پایان قرنطینه به دو تست منفی پیسآر نیاز است. اگر فرد دو تست منفی با فاصلهی حداقل ۲۴ ساعت داشته باشد، میتواند زودتر از قرنطینه خارج شود.
کارمندان دولت و شرکتهای خصوصی نیز باید بلافاصله با 909 تماس بگیرند تا به مراکز قرنطینهی اختصاصی منتقل شوند. افرادی که دچار علائم تنفسی شدید میشوند باید با 999 تماس بگیرند.
تماس نزدیک
از تاریخ ۲۵ مارس، در صورت تماس نزدیک با فرد مبتلا به کووید-۱۹ نیازی به قرنطینه شدن نیست. این دستور توسط ادارهی ملی مدیریت بحران و مبارزه با حوادث (Ncema) صادر شد.
با این حال لازم است که این افراد در روز یکم و در روز هفتم بعد از تماس نزدیک با فرد مبتلا، و همچنین در صورت بروز علائم کووید-۱۹، تست پیسیآر بگیرند.
هرکدام از امارتها مختارند که قوانین خود را وضع کنند و در دبی افرادی که با فرد مبتلا در تماس نزدیک بودهاند، اما علائمی ندارند، لازم نیست تست پیسیآر بدهند.
مرکز سلامت ابوظبی توصیه میکند افراد خانوادهی فرد مبتلا از تماس نزدیک با او خودداری کنند و در صورت نیاز تست پیسیآر بدهند. از تمام افراد خانه خواسته شده که تا زمانی که تست فرد مبتلا منفی شود، در خانه بمانند.
استفاده از ماسک در فضاهای بسته
استفاده از ماسک یکی از اصلیترین اقدامات جهانی برای کاهش آمار ابتلا و مرگومیر به حساب میآید. از زمان شروع همهگیری کرونا استفاده از ماسک صورت در فضاهای باز و بسته برای ساکنین امارات اجباری گردید. در فوریهی 2022، قانون پوشیدن ماسک در فضاهای باز برداشته شد، اما همچنان در فضاهای بسته شامل مراکز خرید و مدارس اجباری است.
مقامات مربوطه بهتازگی اعلام کردند که اقدامات سختگیرانهتری برای نظارت بر پوشیدن ماسک در فضاهای بسته به عمل خواهد آمد و جریمهی سه هزار درهمی برای افراد خاطی برقرار خواهد بود.
اختیار امارتهای مختلف در اصلاح قوانین
دولت میگوید امارتها مختارند قوانین کرونایی خود را در بعضی موارد به شیوهی خود اصلاح کنند، از جمله دورهی قرنطینه و نیاز به تست پیسیآر در صورت تماس نزدیک با فرد مبتلا. مواردی که امارتها حق تغییر آن را ندارند شامل است از حذف فاصلهگذاری اجتماعی در بخش اقتصادی و گردشگری و پوشیدن اجباری ماسک در فضاهای بسته.
ادارهی ملی مدیریت بحران و مبارزه با حوادث (Ncema) هرچند وقت یک بار اطلاعات لازم دربارهی قوانین پیشگیری از کرونا را در تلویزیون اعلام میکند و با اینکه این قوانین بهطور خاص تنها شامل ابوظبی میشود، اما سایر امارتها نیز معمولاً از همین قوانین پیروی میکنند.
ملاحظات در مدرسه
در ماههای ابتدایی همهگیری کذرونا کلاسهای مدارس خالی شدند و آموزش به شکل آنلاین و با فاصلهگذاری اجتماعی ادامه یافت.
امارات در ماههای اخیر تلاش کرده محدودیتهای مدارس را کاهش دهد و در این راستا بیشتر مدارس حضوری شدهاند. با این حال اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از همهگیری کرونا در مدارس ادامه دارد.
در اوایل آوریل سازمان آموزش ابوظبی محدودیتهای مربوط به پروتکلهای کووید-۱۹ در مدارس را کاهش داد. در پروتکلهای جدید دانشآموزانی که با هم در تماس نزدیک هستند باید از برنامهی آزمایشهای دورهای پیروی کنند و دانشآموزانی که تستشان مثبت میشود باید تا زمان پایان قرنطینه بهطور آنلاین در کلاس حاضر شوند.
مدارس دبی در شرایط خاصی باید به رعایت فاصلهی اجتماعی و برگزاری کلاس از خانه ادامه بدهند، از جمله زمانی که دانشآموزی تستش مثبت شود، دانشآموزی با فرد مبتلا تماس نزدیک داشته باشد، دانشآموزی علائم کرونا داشته باشد یا منتظر جواب تست پیسیآر باشد.
دانشآموزی که با افرادی زندگی میکنند که به دلایل پزشکی امکان دریافت واکسن ندارند، میتوانند بهصورت آنلاین در کلاسها شرکت کنند.
ادارهی سلامت دبی با دقت بر مدارس و بروز موارد ابتلا در آنها نظارت دارد. تصمیمگیری اینکه مدرسه یا کلاسی آنلاین شود با توجه به شرایط و ریسکی که برای دانشآموزان وجود دارد برعهدهی این سازمان است. مدارس درصورت داشتن مورد مبتلا به کووید-۱۹ باید به ادارهی سلامت دبی اطلاع بدهند.
پروتکل گرین پس (پاس سبز)
اپلیکیشن الحصن ابتدا برای کمک به شناسایی و ردیابی موارد ابتلا به کووید-۱۹ ساخته شد اما خیلی زود به عرصهی کمک به پروژهی واکسیناسیون وارد شد.
این اپلیکیشن به کاربران کمک میکند که برای ورود به اماکن عمومی یا ارائه به کارفرما در عرصهی خدمات و مدارس با نشان دادن وضعیت سبز خود، واکسینه بودن یا منفی بودن تست اخیرشان را ثابت کنند.
وضعیت سبز در اپلیکیشن الحصن برای کسانیست که بهطور کامل دو دوز واکسن مورد تایید امارات و یک دوز بوستر بسته به نیاز نوع واکسن را دریافت کردهاند. افرادی که واکسینه نشدهاند برای حفظ وضعیت سبز در الحصن باید هر هفت روز تست پیسیآر منفی داشته باشند.
به تازگی مدت زمانی که وضعیت کاربر در اپلیکیشن الحصن سبز میماند از سی روز به چهارده روز کاهش پیدا کرد. این زمان در ماه آوریل از چهارده روز به سی روز افزایش یافته بود.
افراد برای سبز شدن وضعیت قرمزشان در الحصن نیاز به داشتن تست منفی ندارند. اگر تست کاربر مثبت شود، وضعیت کاربر قرمز شده و به مدت ده روز در حالت قرنطینه میماند و بعد از آن به صورت خودکار سبز میشود. در این صورت وضعیت کاربر تا سی روز سبز خواهد ماند و بعد از آن باید هر چهارده روز تست جدید بدهد.
سفر به ابوظبی و دبی از خارج از امارات
از ماه فوریه، مسافرانی که به ابوظبی و دبی میآیند در صورت واکسیناسیون کامل نیازی به تست پیسیآر ندارند.
کسانی که واکسینه نشدهاند باید تست منفی کرونا مربوط به حداکثر ۴۸ ساعت قبل از پرواز خود، یا مدرکی دال بر اینکه در یک ماه اخیر به کرونا مبتلا شدهاند ارائه دهند.
انجام تست پیسیآر محض ورود به فرودگاه بینالمللی ابوظبی دیگر اجباری نیست.
در ماه آوریل امارات قانون ممنوعیت سفر افراد اماراتی که واکسینه نشدهاند را لغو کرد. شهروندان امارات باید حین ورود تست پیسیآر منفی مربوط به حداکثر ۴۸ ساعت قبل از پرواز ارائه بدهند. همچنین باید فرمهای مخصوص سفر در اپلیکیشن الحصن را پر کنند تا وضعیتشان سبز شود.
سفر به خارج از امارات
مسافرانی که قصد سفر به خارج از امارات را دارند باید ابتدا الزامات کشور مقصد را بررسی کنند چرا که بهکرات در حال تغییر هستند.
هنگام سفر از دبی با هواپیمایی امارات، تست پیسیآر پیش از خروج الزامی نیست مگر اینکه جزو الزامات کشور مقصد باشد.
هنگام سفر از ابوظبی با هواپیمایی اتحاد نیز تنها در صورتی که برای کشور مقصد الزامی باشد باید تست انجام دهید.