دسته‌بندی نشده

انفجار یک ستاره، آسمان امارات را روشن میکند

برای اولین بار در 80 سال گذشته

این پدیده که تا سپتامبر آینده رخ خواهد داد، با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.

به گفته ناسا، ستاره‌ای که انتظار می‌رود منفجر شود “تی کرونای بوریالیس” نام دارد و در خوشه ستاره‌ای کرونای بوریالیس قرار دارد. این انفجار از سال ۱۲۱۷ میلادی ثبت شده است و مشهورترین آن‌ها در سال‌های ۱۸۶۶ و ۱۹۴۶ میلادی رخ داده است.

مهندس محمد شکوه عوده، مدیر مرکز نجوم بین‌المللی، اظهار داشت که در زمان انفجار، تغییرات سریعی در درخشندگی ستاره رخ می‌دهد که به آن نوا گفته می‌شود.

این ستاره به طور موقت بسیار درخشان‌تر خواهد شد و سپس کم‌سو خواهد شد. زیرا هر چند سال یک بار منفجر می‌شود، به آن نواهای بازگشتی گفته می‌شود.

چگونه می‌دانیم که ستاره منفجر خواهد شد؟

در طول انفجارهای قبلی، مشاهده شد که درخشندگی ستاره حدود ۱.۱ سال قبل به میزان کمی کاهش می‌یابد. در مه ۲۰۲۳، کاهشی رخ داد که باعث شد متخصصین معتقد باشند که انفجار به زودی رخ خواهد داد.

این ستاره اکنون با قدر ۱۰ در حال درخشیدن است، به این معنی که تنها با یک تلسکوپ کوچک قابل مشاهده است. در هنگام انفجار، ستاره بسیار درخشان خواهد شد و در عرض چند ساعت به اندازه ستاره قطبی درخشان خواهد شد.

به دلیل درخشندگی بیشتر، این ستاره را می‌توان حتی از داخل شهرهایی که آلودگی نوری دارند، با چشم غیرمسلح مشاهده کرد. این انفجار نیم روز به طول خواهد انجامید و پس از آن درخشندگی آن به تدریج کاهش خواهد یافت. با این حال، می‌توان این ستاره را برای یک هفته در آسمان مشاهده کرد.

چگونه می‌توان این ستاره را پیدا کرد؟

کارشناسان این ستاره را در دوره قبل از انفجار پیش‌بینی شده روزانه رصد می‌کنند. آنها تاکید می‌کنند که اگر ستاره منفجر شود و آسمان در منطقه شما ابری باشد، ارزش دارد که برای مشاهده این پدیده به مکانی صاف بروید.

عوده توضیح داد که می‌توان این ستاره خاص را با دنبال کردن مراحل زیر پیدا کرد:

تا ساعت ۹ شب صبر کنید تا تاریکی فرا برسد و به سمت جنوب آسمان نگاه کنید
به دنبال ستاره نارنجی بسیار درخشانی در آسمان باشید
کنار آن، دنبال یک صورت فلکی قوس‌شکل بگردید و به ستاره‌هایی که آن را احاطه کرده‌اند توجه کنید. در زمان انفجار، ستاره در کنار قوس ظاهر خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا